perjantai 5. toukokuuta 2017

Mulle kans kuningatarhilloa

Nämä sukat kudoin jo ennen noita harmaita palmikkosukkia. Aikoivat ilmeisesti piiloutua kokonaan ja jäädä esittelemättä. Keskiseltä toin samalla reissulla, kuin näiden harmaiden sukkien langat, myös aika viininpunaisen lankakeräparin samaa Alize Superwahs 50 g -lankaa. Ajattelin kutoa ne pois nyt, kun tuohon lankaan oli sormituntuma.
Loin ensin saman määrän silmukoita kuin yleensä luon Alizeen, kun kudon 100 g kerästä. Jouduin kuitenkin purkamaan ja lisäämään hieman silmukoita lisää. Nämä pienemmät kerät tuntuvat olevan aavistuksen ohuempaa kudottavaa.
Yllättävän pienellä säädöllä sain näistä kahdesta kerästä löytymään samat kohdat raitaraportista ja sain sukkien raidat täsmäämään. Muutama metri oli vain kerittävä toisesta lankaa pois.
Aloitin sukat viikko sitten torstaina illalla ja viime lauantaina aamulla sain ne valmiiksi. Kahtena iltana kudoin sukkia ja sitten kärkikavennukset seuraavana aamuna. Kyllä ne sukat valmistuu aika joutuisasti, vaikka olisivatkin kudotut ohuesta langasta. Neulepintaa olen tyytyväinen tässä langassa. Samoin neulominen on ihan mukava kokemus. Yhtään solmuakaan ei ole sattunut näissä Alizen pienissä kerissä kohdalleni, vaikka nyt neljä kerää on tullut käytyä läpi.
Malli: Perussukat by Kardemumma, 68 s. Koko 38-39.
Lanka: Alize Superwash, väri 3398, 76 g
Puikot: Prym bambuiset nro 2,5

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.