keskiviikko 11. lokakuuta 2017

... ja se soi.. ja soi

Suuritöiset musiikkisukat. Näissä vierähtää helposti viikko yhden parin tekemisessä, kun on aikaa kutoa vain iltaisin. Kutomisajasta nappaa aina joku kokousiltakin osansa, joten valitettavasti rakkaalle harrastukselle riittää vähemmän aikaa. Pelkästään sukkien kuvioiden kirjontaan sääressä menee pari iltaa. Muut teen kirjoneuleena, mutta tuon keskikohdan ison kuvion kirjon jälkikäteen. Nuottiviivaston neulon kirjoneuleena. On helpompi kohdistaa kuviot oikein.
Sukat ovat paksummalle pohkeelle, joten näyttävät mallin sorjissa säärissä hieman väljemmiltä. Sukat valmistuivat hyvissä ajoin viime viikolla, mutta pitsinauha oli vasta viikonlopun ostoslistalla. Mustan pitsin sukkien suuhun hankin viikonloppuna päästessäni Tallinnan lankakauppoihin. Siellä on jonkin verran parempi valikoima näissä joustavissa pitseissä kuin täällä meidän korkeuksilla. Joustava pitsi on osoittautunut todella käteväksi pitkien sukkien ylhäälläpitäjäksi. Ensin sitä itse vierastin, mutta on todella kätevä.
Sukkian on siis kaksi paria valmiina pitkästä aikaa. Enkä vieläkään taida lopettaa näiden kutomista. Musikaalisia tuttuja piisaa.

Malli: Musiikkisukat, koko 39, kaksi paria
Lanka: Novita 7 veljestä musta, valkoinen ja hitunen punaista, 268 g ja 275 g
Puikot: Bambuiset nro 3,5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.