sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Ethel

Voisitko kutoa minulle säärystimet, jotka ei kutita? Malliksi valikoitui tämä tuttu pitsineule. Lankana kätköistäni Viking of Norway Baby Ull, joka on 100% merinovillaa. Aivan ihana lanka kutoa kaiken paksusta, karheasta langasta kutomisen jälkeen. Värivalikoima tässä langassa on aivan mahtava. Ja merinovillaa siksi, ettei kutittaisi. Normaali villalanka kun kutittaa säärystimien omistajaa. Vaikka lanka kulkee vauvalangan nimellä ei mikään estä kutomasta siitä myös varttuneemmalle.
Tein säärystimiin pitsinauhaa varten kujan ylös, jotta tarvittaessa voi laittaa myös romanttisen nauhan nähin koristeeksi pitämään ylhäällä, jos venyvät käytössä liikaa. Pakkohan nauhaa ei ole käyttää ja uutena varmasti pysyvätkin ihan hyvin ilman. Neulos on kuitenkin hyvin joustavaa, joten varmuuden vuoksi nauhavarmennus. Säärystimet eivät saaneet kiristää ja uskoisin tuon pitsineuleen antavan tarpeeksi periksi eikä kiristäisi liikaa. Tuo pitsinauha on joustavaa kuminauhaa, joten kerran oikealle kireydelle säädettynä ei tarvitse juuri muuttaa.
Mallillani sattuivat olemaan muuten jalassa jo vuosi sitten jouluna kutomani tossut. Ihan hyvinä näyttävät pysyneen. Ja mikä parasta, ovat olleet käytössä. Säärystimiin tein joustavan päättelyn nilkkaan, joten ne voi vetää siitä helposti myös nilkan suojaksi. Näitä voi asetella ihan omien toiveiden mukaisesti. Taidan muuten kutoa itsellekkin, lämmittämään pohkeita.
Malli: Ethel by Kardemumma
Lanka: Viking Of Norway Baby Ull, 114 g
Puikot: Koivuiset nro 2,5

6 kommenttia:

  1. Ihana ja upeat yhtä aikaa. Olen ihastunut myös tuohon pitsikuvioon. Kestäsköhän minun iho tuota lankaa...

    VastaaPoista
  2. Voi, kuinka ihanat säärystimet olet tehnyt ja tuo pitsinauha on piste ii:n päälle!

    VastaaPoista
  3. Ihanat säärystimet olet tehnyt! Tuo pitsinauha on piste ii:n päälle!
    Hyvää talven jatkoa, ihanien käsitöiden parissa!
    T:Blogi: puuhastellessa

    VastaaPoista
  4. Kauniit! Missä tuon mallineuleen ohje olisi katsottavissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katso ohjeistani Lise Loten pikkuiset sukat. Sieltä löytyy tuon pitsineuleen ohje.

      Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.