Sukkakori

Monien sukkien tekeminen yhtäaika on koukuttavaa puuhaa. Olen osallistunut parina kesänä kesäyön hullutukseen, mutta kesällä olisi niin paljon muutakin tekemistä. Niinpä minulla onkin sukkakori, jossa on aina tekeillä sukkia eri vaiheissa. Tiedättehän, että aina välillä tarvitsee sellaisen käsityön, jota voi tehdä ilman suurempaa huomiota itse työhön. Nyt on mistä napata mukaan aina joku käsityö, kun on tarvetta matka- tai seurusteluneuleesta. Ylinnä tällä sivulla aina viimeisin vaihe sukkakorin sisällöstä. Valmistuneet sukat on esitelty varsinaisen blogin puolella. Sukkakorin kuvat saa suuremmaksi klikkaamalla niitä.

Ruskaretkellä 14.9.2013 kesken jääneistä kesäyön hullutuksista valmistui nämä mattoraitasukat, jotka ovat hyvinkin minun mieleeni, sinisen sävyistä kun pidän. Hiljalleen siis korin sisältö rupeaa valmistumaan. Keskeneräisiä töitä on kyllä kudottu pätkä silloin toinen tällöin, mutta valmiiksi ei ole vielä muita saatu. Oli hienoa, kun oli, mistä ottaa matkaneuleita mukaan mökkilomalle.
Kesäyön hullutuksesta 2013 jäi minulle hyvä alku jälleen sukkakorille. Tusina aloituksia, jotka odottavat valmiiksi kutomista. Nyt on jälleen käsitöitä, mitä ottaa mukaan reissuihin. Kiva!
11.5.2013 sukkakorista valmistui viimeinenkin sukkapari. Nyt kori voikin odottaa kesäyön hullutusta, mikäli sellainen järjestetään tänä vuonna. Korin sisältö on ollut kyllä tarpeen moneenkin kertaa tarvittaessa neuletta, jota ei tarvitse kovin paljon seurata mistään ohjeesta.
Toukokuun alussa valmistui sukkakorista vihdoinkin nämä tummanharmaat, tavalliset miesten sukat. Näiden kohdalla aloitus kannatti siirtää sukkakoriin ja hups vain valmista tuli. Lanka on Opalin ohutta sukkalankaa ja aivan ihanaa kudottavaa. Sukkakorilla onkin tällä hetkellä vain yksi keskeneräinen pari ja siitäkin on jo toinen sukka aloitettuna.
2.5.2013 sukkakorista valmistui nämä Lohtusukiksi nimeämäni sukat. Sukat olivat tasan kuukauden päivät korissa, mutta valmistuivatkin sitten yllättäen. Näiden sukkien kautta löydin jälleen neuleinnostukseni. Tavallisilla sukilla voi olla taivaallinen vaikutus.
26.4.2013 harmaamusta Opalin sukka valmistui, nyt enää toinen ja odotettavissa parin valmistuminen. Myös vaaleanpunainen sukka on saanut kärjen. Punaiseenkin jonkun kerroksen olen saanut tehtyä.
Mustikkasukat valmistuivat. Korissa rupeaa olemaan vähän alkutekijöissä olevia sukkia. Mutta kohta on kesäyön hullutuksen aika, joten pitääkin saada vanhat pois alta.
22.4.2013 valmistui Regian Haalea kevättaivas -sukat. Ihana lanka kutoa. Oli minulle uusi tuttavuus.
21.4.2013 sukkakorin sisältö näyttää tältä. Mukaan on tullut kaksi siniveristä asukastakin, jotka ovat viime päivien autoilujen aikana kasvaneetkin ja saaneet muut kiinni. Tummempi sininen Fabelia ja Onlinen sukkalankaa, vaaleampi sukka Regian paksumpaa sukkalankaa.
18.4.2013 Regian harmaaraitaiset sukat valmistuivat. Sukkakorille tarvitaan kohta lisää aloituksia.
10.4.2013 sukkakorilla näyttää tältä. Muutamat varret ovat saaneet ihan mukavasti pituutta toisen puoliskan ollessa edistymättä.
7.4.2013 alla olevan kuvan keskellä olevat pienet varrenalut valmistuivat oikein hienostuneiksi sukiksi parin muun jämäkerän avittamina. Sukkakorilla on muutenkin tapahtunut. Vain tuo surullinen musta sukanalku ei etene laisinkaan.
5.4.2013 sukkakorilla on jälleen aloituksia mukavasti edessä olevaa automatkaa varten. Muutamat sukanvarret saa kudottua mökiltä kotia ajellessa.
4.4.2013 Sinikirjavat sukat Hänelle valmistuivat. Korilla taidetaan kohta tarvita uusia aloituksia.
3.4.2013 Vadelmanpunaiset sukat vasemmasta laidasta valmistuivat.
2.4.2013 sukkakorilla näyttää tältä. Siniset varret ovat edistyneet roimasti, samoin vaaleanpunainen on saanut toisenkin varren melkein valmiiksi mökkireissulla. Uusi, punaraitainen on löytänyt paikkansa korista.
30.3.2013 lankalauantaina sukkakorille saatiin uusia alkuja. Sukkakori myös osoitti tarpeellisuutensa, kun tarvitsin äkkiä matkaneuleen kaupungissakäyntireissulle. Harmaat Regian sukanvarret oikeassa alakulmassa saivat melkein koko pituutensa sillä reissulla.  Yksi raita oli tehtynä kumpaakin.
29.3.2013 korista poistui Opalin silkkiä ja villaa sisältänyt lankakerä huivilankojen laatikkoon. Vihreät sukat valmistuivat vähän puolen yön jälkeen ja aamupäivällä vaaleanpuna-lilat sukat valmistuivat. Korissa on tällä hetkellä vain yksi neule kesken.
Kiirastorstain 28.3.2013 iltapäivällä korissa oli jo sukkaneuleet pitkällä. Yksi pari valmistui edellisenä iltana ja korin väritys muuttui keltaisen kadottua.
27.3.2013 itse koria ei juurikaan näkynyt. Vihreä sukka odotti kärkikavennuksia. Lilapunainen sukka oli hyvää vauhtia saamassa itselleen paria. Vaaleanpunainen ei ollut edennyt silmukkaakaan edellisestä päivästä, mutta raitasukat olivat saaneeet kantapäät ja kiilakavennukset.
Tiistaina, 26.3.2013 sukkakorilla rupesi olemaan jo tungosta. Virheä sukka oli edennyt lapaan, toinen lilapunainen sukka odotti päättelyä, mutta ensin piti mitata, onko se oikean mittainen. Vaaleanpunainen sukka oli päässyt jo vauhtiin ja raitasukat olivat kantapään alussa.
25.3.2013 sukkakorilla oli jo paljon valmista. Yksi sukka odotti kärkikavennusta, toinen menossa kantalapussa ja kolmansien varret olivat pidentyneet jonkin raidan mitan.
Korin asukkaat ensimmäisen kutomispäivän jälkeen. Paljon sitä sai sunnuntain mittaan aikaiseksi. Melkein kokonainen sukka ja hyvät alut toisiin.
Sukkakori sai alkunsa pääsiäisen odotuksesta Palmusunnuntaina 24.3.2013. Korin ensimmäiset asukkaat valikoituivat kirkkaista, pitkään kaapissani olleista sukkalankakeristä.

3 kommenttia:

 1. Kiva idea tämä sukkakori! Minullakin on oltava aina joku sukkapari tekeillä, koska sellainen neule on kiva vaikka TV:tä katsoessa, kas kun silloinkaan eei voi olla jouten ja aivan huomaamatta valmistuu jotain vaikkapa hyväntekeväisyyteen.Sukkasi ovat ihania!

  VastaaPoista
 2. Kuin myös, ihania sukkia värikirjoineen. Minäkin langan jämiä tässä sukiksi taiteilen...

  VastaaPoista
 3. Kyllä on kauniita sukkia sinulla kudottuna ja tuloillaan.
  Anne

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.