sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Maltoin olla ostamatta

Tällä hetkellä puikoilla on Ticotico. Sukkaa siitäkin. Värin mallikerta on todella pitkä.

Ruokakaupassa törmäsin Novitan uusiin Nalleihin. Kukkaketoihin. Kauniita, hempeitä kesävärejä. Maltoin olla ostamatta. Kaapit pursuavat lankoja ja olisi syytä urakoida ne ensin pois alta.

perjantai 29. tammikuuta 2010

Vapaalankavanutusta

Olin eilen opettelemassa vapaalankavanutusta. Tässä ensimmäinen koekappale lankakeränlopuista tehtynä. Ei yhtään hullumpi vasta-alkajalle. Lankana Tove, kolme eri keränloppua.

Varsinaisiin töihin hankin Kamenaa. Valkoisena. Minulla on kyllä tätä jossain kätköissäkin jo ennestään muutama vyyhti.

keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Lakritsilapaset ja sukkaa

Pukkarissa on kudottu tällä viikolla sukkaa vihreästä KesäNallesta. Sukat kohta valmiit.

Nämä valmistuivat jo jokin aika sitten. En ole vain muistanut laitta tänne muistojen joukkoon. Lila lanka pikkukerästä ja melkein loppui.

perjantai 22. tammikuuta 2010

Sukat ja Tico Tico

Löydin Halpa-Hallista Novitan tico-tico -lankaa. Otin muutaman kerän kokeeksi. Josko tulisi ohkaisempia sukkia. Pidän näin talvella ohuempia villasukkia puuvillaisten sukkien sijaan. Villaa vasten ihoa. Töissä on niin vetoiset lattiat, että ilman villasukkia olen jäässä.
Pukkarissa, tyttöjen harkkojen aikana, valmistui Novitan lakritsinvärisestä Polkka -langasta sukat. Autossa ei tarjennut istua kutomassa, lenkille ei tarjennut lähteä, mutta pukkarin rauhassa oli hyvä kutoa, kun hoksasi ottaa neuleen mukaan. Ja seuraava työkin ehti puikoille ennenkuin harkat olivat ohi.

keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Jotain valmistakin

Tässä viime lauantaina aloittamani urakka valmiina. Edellisessä postauksessa vasta alkutekijöissään. Kolmet vauvansukat junasukan ohjeella sekä tumput joka settiin, omalla ohjeella. Menee lahjaksi jokainen setti tämän vuoden vauvoille.
Ruokakauppareissulla törmäsin alelankakoriin poistuvista väreistä. Oli Nallea sekä 7 Veljestä alennuksessa. Koska lankavarasto on hieman huvennut, täydensin sitä varmuuden vuoksi näillä, ettei vain pääse loppumaan.

sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Vauvan asusteita

Nyt on menossa vauvalle asusteita. Ensimmäiset siniset sukat ovat valmiina ja toinen lapanen. Pari sille on jo alussa. Vielä samanlaiset setit sekä valkoisena että vaaleanpunaisena. Lankana Lanett, 100% merinovilla.

sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Sinikirjavat lapaset

Lanka 7 veljestä. Koko noin 7,5. Valmistui viikonlopun tuoksinassa kuskatessa lapsia sinne ja tänne.