tiistai 23. helmikuuta 2010

Kämmekkäät

Novitan Ticoticosta tulossa Rinsessa kämmekkäät hieman ohjetta pidemmällä varrella. Ohuesta langasta, että voi töissäkin pitää näillä pakkasilla. Meillä ei mikään hurjan lämmin ole istuskella ja villatakin jatkeeksi nuo. Mukavaa kutoa näitä.

sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Opalin sukat ja uutta vartahilla

Minusta näistä tuli kauniit. Ovat myös lämpimät, vaikka ovat ohuet. Ohuet sukat ovat vain niin mukava pitää. Sujahtavat saapikkaisiin nopsaan, mahtuu sisäkenkiin ja ovat kuin puuvillaiset nilkkasukat.
Ja edellisten innoittamana aloitin itselleni uusia ohuita sukkia, lanka edelleen näitä saksalaisia kartiolankoja. Katsotaan, saanko pitää nämä, vai ilmaantuuko muita halukkaita. Perheessä on hyvin monet samankokoiset villasukkajalat. Aina ei sukkaa aloittaessa tiedä, kenen jalkaa tulee lämmittämään.

lauantai 20. helmikuuta 2010

Uutta sukkaa pakkasille

Kun edelliset lapaset saatiin valmiiksi, ja tehtiin vielä yhdet lakritsilapaset, niin sitten puikoille vihdoin ehti tämä Opalin tehtaanmyymälästä Saksasta tilattu, kartiolla oleva sukkalanka. Toinen sukka on valmiina ja toisesta varsi pian kudottu. Nopsaan näitä valmistuu, vaikka lanka on ohutta.

maanantai 15. helmikuuta 2010

Pikkuisille töppösiä

Kudoin kahdesta kerästä Bambinoa kolme settiä töppösiä ja lapasia vauvoille. Nämä menevät hyväntekeväisyyteen.
Ja uutta on jo puikoilla. Lapselle lapasia 7 veljestä langasta.

lauantai 13. helmikuuta 2010

Bambupuikot ja valmiita töitä

Tänään kauppareissulla poikkesin paikalliseen käsityöliikkeeseen ja ostin itselleni lisää bambupuikkoja. Aluksi pidin näitä puikkojan ihan turhana välineurheiluna, mutta kun olin ensimmäisiä bambuisia puikkojani kokeillut, niin metalliset tuntuivat sen jälkeen kömpelöiltä ja raskailta. Nykyisin en enää muilla kudo, jos vain mahdollista. Silmukat pysyy hyvin puikoilla, ovat kevyitä kutoa ja työ joutuu.
Valmiiksi olen saanut nämä pienet vauvantossut. Jäivät kuvaan vähän makkaralle, kauniimmat oikeasti. Vihreä ja punainen lanka loppuiva näihin, joten jälleen tuli hieman aukkoa kaappiini täytettäväksi jälleen uusilla lankahankinnoilla.

Nämä lapaset ovat 7 veljestä lanka (harmaa) ja Regian raitavärjätty siniruskea sukkalanka. Sekin oli keränloppu, joka meni hyvin tyynni näihin lapasiin. Aikaisemin olin tehnyt siitä lapaset pojalleni.


perjantai 5. helmikuuta 2010

Lakritsaa

Lapaset sekä isolle että pienelle. Minulle tulee aivan lakritsi mieleen tästä langasta.