sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Puoli miljoonaa

En olisi uskonut aloittaessani tätä blogia, että jonain päivänä sivuillani on pistäytynyt puoli miljoonaa kertaa joku. Laskuri pyörähti tuon 500 000 kävijän rajan yli eilen illalla ja juhlistaakseni sitä, pistän arvonnan Kardemumman taloon.
Tähän postaukseen kommentoineiden kesken arvon lankaa sekä puikot. Kerro kommentissasi  minulle, mikä on blogissani se, joka saa sinut pistäytymään aina uudelleen. Arvontaan voi osallistua aina ensi sunnuntain, 7.7. iltaan saakka. Ilman teidän kommenttejanne ja käyntejänne ei bloggaaminen olisi niin hauskaa. Kiitos kaikille teille tähän asti Kardemumman talossa pistäytyneille vieraille.

Yritän jatkossakin olla käyntienne arvoinen ja kertoa teille kiinnostavista asioista. Kardemumman tavalla.

Onnea arvontaan!

Arvonta suoritettu. Kiitos osallistuneille.

lauantai 29. kesäkuuta 2013

Vedensiniset

Vedensiniset sukat valmistuivat. Näitä oli ihana kutoa. Tunne johtuu varmasti kauniista väristä, joka on lempivärejäni. Siniset raidat rytmittyivät kauniisti, mikään ei oikeastaan ollut liian silmiinpistävä, vaan lopputulos on hyvin harmoninen kirjavuudesta huolimatta. Raidatkin asettuivat kauniisti kohdakkain enempiä säätämättä.
Malli: oma perussukka, 60 s, 2o2n, koko 38.
Lanka: Drops Fabel, väri 522, 70 g.
Puikot: bambuiset nro 2,5. 
Myös muihin hullutussukkiin on tullut varsiin jonkin verran pituutta. Otan aina pinosta jonkun, kun on tarvetta hyvälle matkatyölle tai muulle odotustyölle. Viime päivien hellelukemat ovat kyllä pitäneet kutomisen melko vähäisenä, vaikka meillä on sisällä ihanan viileää. Vielä ollaan kuitenkin vasta kesäkuun puolella ja heinäkuun loppuun on aikaa.

perjantai 28. kesäkuuta 2013

Neulekirjaston täydennystä kesäretkellä

Teimme retken ystävien kanssa eteläiseen naapuriin viikon kuumpimpina päivinä. Kävely kaupungilla liki 30 asteen helteessä oli äkkiseltään melkoinen urakka. Illalla vilpoinen tuuli satamassa ja auringonlaskun katselu olivat virkistäviä. Kantamuksiakin kertyi jonkin verran. Yksi mieluinen tuliainen itselleni oli tämä kirjapari. Kirjatud kudumid sisältään aivan ihania kirjoneulelapasia ja -sormikkaita. Piristäviä ideoita tuleviin kirjoneuleisiin.
Toinen ostamani kirja oli Haapsalu sall, joka on täynnä ihanaakin ihanampia pitsineulemalleja huiveihin. Jo kirjan selaaminen tuntuu ylelliseltä saati, että pääsisin kokeilemaan neuleita. Mitenkähän tässä vielä hullutustöiden käykään, kun nämä kirjat minulle kuiskuttelevat?

Hankin itselleni myös paljon käsityövälineitä, en niinkään lankaa. Kävelyreitti satamasta Karnaluksiin kestää sen puoli tuntia ja löydimme mukavan reitinkin pitkin hiljaisempia katuja. Oli helppo ja huomattavasti hiljaisempi reitti kuin isojen katujen vierustoja pitkin. Hinnat kuitenkin Karnaluksissakin ovat euron myötä kovasti nousseet eikä se välttämättä ole enää niin edullinen paikka hankinnoille. Paljolti riippuu siitä, mitä sieltä hakee. Hyvin hintatietoinen siellä pitää olla.

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Filigraani

Yllätyin hyvin positiivisesti tästä Novitan Pikkusisko -langasta. Kudoin siitä huhtikuun lopulla tämän huivin ja lanka käyttäytyi vallan mainiosti. Yhtään solmua ei tullut vastaan kutomissani kerissä ja neulejälki oli tasainen. Lanka myös tuoksui villalle ja on lämmintä. Mallina ollut tyttärenikin kehui kovasti huivia lämpimäksi, kun kuvia otettiin vapun viileässä kelissä. Koska pidän eniten näitä kaulaan pyöräytettäviä huiveja tuli tästäkin sellainen
Itse huivi lähti tarpeesta suunnitella hienompi huivi. Ajatus huivista pyöri useamman viikon ennen kuin sain osaset loksahtamaan kohdakkain. Lopulta kuitenkin ajatus selkeytyi ja pääsin kutomaan huivia. Aikaa itse huivin tekemiseen ei montaa päivää mennyt. Aloitin huivin perjantaina ja seuraavana tiistaina pingotin sen. Vaikka lanka on ohutta, oli sitä miellyttävä kutoa. Mallikerran oppii nopeasti ulkoa, joten ei tarvinnut piirrosta kauaa katsoa, vaan sai vain kutoa.
Huivi sai nimen Filigraani istuessani ravintolassa Tampereella perheen miesväen kanssa ja katsellessani ikkunasta ulos. Siellä oli mainos, jossa oli sormuksen kuva. Kuva muistutti jotenkin huiviani, reunoilta tiivis rengas, mutta keskellä oli ihan selvästi pitsiä.
Malli: Filigraani, oma suunnitelma
Lanka: Novita Pikkusisko, 127 g
Puikot: Nro 3 metallipyöröt
Pidän huivista todella paljon.

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Lyhytvartiset kaapelikierteet

Meillä on juhannuksena kukkinut monenlaisia ruusuja. Juhannusruusu, juhannusmorsian, suviruusu, kurttulehtiruusuja ja tämä apteekkarinruusu. Tuoksukin on kaikissa huumaava, kun on ohi kävellyt. Tämä apteekkarinruusu on yllättävän hyvä leviämään juurivesoilla. Kukinta on kaunis ja oksat pystyt. Myös hyvin talvenkestävät ruusu, mikä onkin tärkeä valintakriteeri kasveilleni. Tonttimme on yllättävän vaikea kasvuvaatimuksiltaan tälle kasvuvyöhykkeelle.
Apteekkariruusun juurella kuvattiin 21. kesäyön hullutustyön aloitus, ja sitten valmiina samalla kivellä nämä Dropsin ohjeella tehdyt matalavartiset sukat. Ohjetta piti hetken lukea, että se aukeni, mutta sitten oli helppo kutoa sukat. Tavalliset asiat oli selitetty jotenkin vaikeasti, kuten monesti tuntuu heidän ohjeissaan olevan. Opin tekemään palmikkokierrotkin ilman palmikkopuikkoa. Menin ulos kutomaan ja puikko jäi sisälle. En viitsinyt hakea ja niin vain onnistui kierteet. Sukat valmistuivatkin nopeasti, ei tässä kauaa mennyt. Olivat nimittäin jo eilen varhain iltapäivällä valmiina. Nämä olivat neljäs valmistunut hullutustyö, jäljellä vielä 18 paria keskeneräisiä sukkia.
Malli: Drops lyhyet palmikkosukat (Dropsin sivuilta)
Lanka: Novita Isoveli, 106 g, koko 38
Puikot: Nro 4 bambut.

Jos teen toiset, teen varret ehkä yhden palmikon verran pidemmät. Tai ainakin tuntuu siltä tässä vaiheessa. Malli on viehättävä ja helppo tehdä. Nämä on mukavat sukat vetää jalkoihin kotioloissa.

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kesäyön hullutustöiden väliraportin aika

Juhannus ja puoliväliraportin aika. Kaikki kesäyön hullutustöiden aloitukset aloitusjärjestyksessä. 

1) 1.6. Mustikkasukat, Drops Fabel, farkunsininen ja Kirjo-Pirkka, lila sävyinen, valmis 3.6., 65g.
2) 2.6. Vedensiniset, Drops Fabel
3) 3.6. Sähikäiset, Gjestal Frost
4) 4.6. Zebra, Opal Zebra
5) 5.6. Mahdoton raita, Drops Fabel
6) 6.6. Suklaaraita, Drops Fabel, väri 520, valmis 16.6,86 g.
7) 7.6. Sirkun pitsisukat, Viking Ville
8) 8.6. Punaposket, Novita Nalle Talvi.
9) 9.6. Sinikello-sukat, Steinbach Wolle.
10) 10.6. Mona, Novita Nalle.
11) 11.6. Sunshine, Regia.
12) 12.6. Matonraitaa, Regia.
13) 13.6. Krassinkukkia, Novita Nalle, Kukkaketo
14) 15.6. Punapohja, Woll Butt, sukkalanka
15) 15.6. Joulupuu, Novita Nalle, Luontopolku
16) 17.6. Kellokuusama, Steinbach wolle Aktiv Pronto
17) 17.6. Varjot, Opal Shadows
18) 18.6. Nokipoika, Novita 7 veljestä. Valmis 21.6. 120 g.
19) 19.6. Ingel, Novita Nalle
20) 21.6. Jäätelökesä, Novita 7 veljestä Raita.
21) 22.6. Lyhytvartiset kaapelisukat, Novita Isoveli
22) 22.6. Leppäkerttu, Opal Regewald

Yllättävän hyvin sain kuin sainkin aloituksia tehtyä, vaikka välillä oli selvästi valinnan vaikeutta, millaisia sukkia ja mistä langasta kutoisin. Kutomisaikaa ei ollut niin paljon kuin menneinä kesinä, mutta toisaalta taas tänä kesänä oli aloitettavana vain 22 paria sukkia. Tämä kesäyön hullutus on kyllä todella mukava hullutus kaiken kaikkiaan. Yllättävästi tulee tehtyä lahjasukat valmiiksi loppuvuotta ajatellen.

lauantai 22. kesäkuuta 2013

Jäätelökesä, kaapelikierre ja leppäkerttu

Ennen ei ole ollut niin vaikea valita viimeisiä hullutustöitä kuin tällä kertaa. 20. työ pääsi eilen puikoille ja keräksi valikoitui lopulta Novitan Raita, joka muistuttaa ihan selvästi kesäistä jäätelöä, mansikkaa, suklaata, vaniljaa ja ovat ehkä jossain hieman sekoittuneet keskenään.
Minulla on kaapissani pyörinyt kolme Novitan Isoveli -kerää, kaikki samaa värjäyserää. Olen miettinyt, mitä niille, yrittänyt jopa myydäkkin. Sitten törmäsin näihin kivoihin, mataliin sukkiin ja asia oli selvä. Sinisistä keristä tulee tuollaiset. Palmikkoa on mukava tehdä. Dropsin malleissa on vain joskus hieman oudosti selitetty ihan simppelin asiat ja näitäkin piti hetken lukea ja selailla Ravelryssa valmiiksi tehtyjä, kunnes ajatus selkeytyi.
Viimeisen parin kohdalla olen tehnyt ainakin kolme eri aloitusta, jotka ovat päätyneet purkuun mikä mistäkin syystä. Ei ole kelvannut minulle. Lopulta nappasin varastoistani Opalin Sademetsä -sarjan kerän ja siitä lähti muotoutumaan nämä leppäkertut. Hullutukset on nyt aloitettu ja näitä ruvetaan kutomaan valmiiksi.

23 vuotta sitten lupasin tahtoa elää yhdessä mieheni kanssa ja niin se aika on vain mennä hujahtanut. Kahvittelulistalla on myös nimipäiväni, joten ehkä paremmat tarjoilut ovat luvassa ja sitten juhannusajelulle. Ulkona onkin hieno ilma siihen.

perjantai 21. kesäkuuta 2013

Ingel ja Nokipoika

Keskiviikkona aloittelin 19. hullutustyötä. Kuvaaminen on vain jäänyt tässä juhannusta valmistellessa. Puikoille pääsi vanha Nalle sekä Ravelrystä löytämäni Ingel. Mukava kokeilla välillä jotain pitsineulettakin. Muutama aloitus jäi tälle ja huomiselle päivälle, mutta nyt on hyvä kutoa, kun koti on siivottu ja juhannus saa tulla. Meillä satoi hiljakseen eilisen päivän ja tuli todella tarpeeseen. Sadetta ei ole juuri saatu, vaan puutarha on ollut aivan kuiva. Muutaman kilometrin päässä on kyllä sadellut.
Nokipoika valmistui aivan yllättäen. Paksu lanka ja helppo malli. Ei sitä tarvinnut kauan kutoa, kun oli valmis. Vapautui puikot vielä yhdelle neuleelle.

Malli: oma perussukka, 52 s, 2o2n, koko 39-40.
Lanka: Novita 7 veljestä, musta, 120 g.
Puikot: KnitPro 3,25.

Hyvää Juhannusta kaikille!

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Eksoottinen neulontapaikka

Eilinen kesäyön hullutusaloitus oli jo muutaman sentin pituinen, kun lähdimme käymään lähikaupungissa ruokakaupassa. Samalla haimme pojan linja-autolta, joka tuli vähän myöhemmin. Se oli se perimmäinen lähtösysäys. Mieheni yhdisti reissuun vielä hieman autohommia. Minä otin matkaneuleeksi eilisen aloituksen ja löydin itseni neulomasta autokorjaamolta, sieltä korjaamopuolelta. Enkä miltään henkilöautokorjaamolta, vaan ihan rekkojen seasta. En ole ennen tätäkään kokeillut, mutta ihan kivasti se sujui. Mies teki hommiaan ja minä neuloin ja odotin linja-auton tuloaikaa, että pääsemme poikaa hakemaan juhannuslomalle. Onneksi sattui mukaan tämmöinen vähän tummempi lanka. Muistin, että mustiakin sukkia tarvitaan ja ne pitää kutoa kesällä, kun on valoisaa.
Kesäyön hullutus aloitus nro 18, Nokipoika, venähti melko pitkälle illan mittaan. Kyllä tämän kanssa jo pärjää heinäkuulla. Enää ei ole montaa aloitusta jäljellä.

tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kellokuusama ja Varjot

Ihana lämmin kesä on saanut pienen kellokuusamani kukkimaan todella kauniisti. On vähän arka kasvi meille, mutta on kuitenkin pysynyt hengissä ja vihdoin on todella kauniisti kukassa. Pensaassa on paljon ihania, vaaleanpunaisia kukkia. Paikka tälle on kyllä valikoitunut pihamme suojaisimmasta ja melkein aurinkoisimmasta paikasta. Pientä varjoa kuitenkin iltapäivällä, ettei pensas aivan nuukahda.
Tämä sukka-aloitus löysi värejä tästä kuusamasta ja nimesin sen sitten kellokuusamaksi. Nuppujen tummaa viininpunaa, avoimen kukan vaaleaa hempeyttä ja löytyy tuo pinkkikin kuusaman kukista.
Lankana on Steinbach Wolle Aktiv Pronto. Tästä on ainakin mukava kutoa sukkia, kulutuksesta ei ole vielä havaintoa. 16. hullutustyö on siis aloitettu.
17. hullutustyö on Opalin Shadows eli tuttavallisemmin Varjot. Mukavalle mallille ehti tämäkin sukka-aloitus eilen. Kesäyön hullutusaloitukset rupeavat olemaankin kohta loppusuoralla ja juhannus tuota pikaa. Kaksi työpäivää ja sitten alkaa loma. Jo sitä odottaakin, mutta odotus on sujunut sukkelaan aloitellessa sukkia.

maanantai 17. kesäkuuta 2013

Suklaaraita

Kuudentena kesäyön hullutustyönä aloitetut miesten sukat Dropsin Fabelista valmistui eilen, sunnuntaina. Nimesin työn suklaaraidaksi langan maukkaiden, ruskeiden raitojen vuoksi. Välillä tumma sininen on kuin Fazerin sinistä. Tämä on toinen valmistunut sukkapari tässä hullutuksessa.

Malli: oma perussukka, 64 s, koko 43, 2o2n
Lanka: Drops Fabel, väri nro 520, 86 g
Puikot: Nro 2,5 KnitPro

Puutarhassa olemme parantaneet ja leventäneet yhden istutusalueen. Reuna laitettiin ruohonleikkaajalle helpomman malliseksi ajella. Jaoin ja siirsin osan kasveista toiseen penkkiin. Myös taannoin alasleikkaamamme aita on alkanut osoittaa elpymisen merkkejä. Lisäksi teimme vanhasta sinkkisaavista kärhölle kasvupaikan. Pohja pois ja multaa täyteen. Tänään hain tädiltäni köynnöshortensian juurivesoja, joten jälleen pääsemme istutuspuuhiin.

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Menipä punaiseksi

Eilen vietimme iltaa tuttujen kanssa, joten sukka-aloitus jäi alkamatta. Mutta tänään asia on korjattu kotitöiden lomassa. Hullutustyö numero 14, punapohjaista raitaa Woll Buttin sukkalangasta.
Seuraava hullutustyö, eli Novitan Nalle Luontopolku, Joulupuu. Nyt jouduin hieman siirtelemään puikkoja, että sain oikeat puikot. Minulla on kahdet cubic-puikkosarjat ja niistä riitti kahteen eri aloitukseen puikot pienellä siirtelyllä eli yhteensä on siis neljä sukkaa puikoilla. Itse asiassa, nämä neliöpuikot eivät ole minun käsiäni varten. Kädet kipeytyvät näillä kutoessa. Mutta enää ei ollut 2,75 numeron puikkoja vapaana ja näillä saan vähän löysempää käsialaa kuin normaalisti 2,5 numeron puikoilla. Tämä lanka on ilmeisimmin jäänyt varastoihini, koska sävynä on vihreää. Viime talvena pidin erityisen paljon villasukkia, jotka oli kudottu Nallen eri raitavaihtoehdoista. Joten teen vähän lisää itselleni näitä sukkia.

Aloituksissa ollaan jälleen ajantasalla. Enää ei kauaan näitä aloituksia tehdäkkään, vaan edessä olisi sitten aloitusten kutominen valmiiksi sukiksi.