tiistai 29. huhtikuuta 2014

Vappuhattuja viemässä

Puutarha ja muut työt ovat vieneet viime aikoina tyystin aikani. Iltaisin, puolinukuksissa päivän töistä olen kutonut vain muutamia kerroksia. Mutta valmistuu niinkin aina jotain. Nämä junasukat ovat olleet nyt puikoilla. Molemmissa lanka Woolia, vihreää 31 g ja keltaharmaissa 33 g.

Vein nämä ja muut minulle kerääntyneet vauvaneuleet tänään Seinäjoen sairaalan synnytysosastolle. Juolahti mieleen, että nyt on vappu tulossa ja keräykseen oli tullut monta ihanaa vauvanmyssyä. Nythän on oiva tilaisuus jakaa vauvoille omat vappuhatut. Eikö vain!
Tässä viemäni kassin sisältö. 22 vauvamyssyä sekä 42 paria junasukkia. Maailmassa on aivan ihanan kultasydämisiä käsityöihmisiä kun ovat jälleen lahjoittaneet näitä suloisia vauvaneuleita.

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kaunis pääsiäinen

On ollut aivan  uskomattoman kaunis pääsiäinen. Ulkona on tullut tänäänkin oltua koko päivä. Kädet eivät ole juuri puikoissa ehtineet viivähtämään. Pääsiäisenä olen kuitenkin saanut valmiiksi kuusi viikkoa sitten alkaneen projektin, josta yllä oleva kuva. Sitä olen työstänyt tässä useamman viikon ja nyt saan huomenna laittaa työn eteenpäin. Asiaan palataan sitten syksyllä uudestaan. Mielenkiintoinen projekti, jollaisia voisi tehdä useammin. Lankaa tähän meni 112 g, jonka kirjaan jo huhtikuun neuleisiin.

Kun tuo saatiin puikoilta onkin tullut aika ryhtyä kevään juhlavalmisteluihin. Puutarhassa on tullut tehtyä viime viikon lomalla vaikka mitä ja varsinkin tänään. Saattaa olla, että nyt pitää hieman kiirettä, mutta toivottavasti aina välillä ehtii istahtaa puikkojenkin parissa.
Pääsiäisenä kävimme mökilläkin ja matkoilla tuli neulottua - junasukkia. Kaikki sukat Woolia, harmaat 35 g, keltaiset 31g ja vihreät 33 g, langanmenekki yhteensä 99 g.

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Kaksi kassillista

Pistäydyin jälleen eilen Seinäjoen sairaalassa pienten viemisten kanssa. Pusseista löytyy 82 paria junasukkia, kolme villakapaloa ja vähän lankaakin. Pääsiäisvauvoille erityisesti keltaisia ja vihreitä sukkia, mutta paljon ihania värejä ja sukkia on mukana. Sukissa on myös muitakin malleja kuin pelkästään junasukkia. Olen itse saanut monta ihanaa pakettia postissa viime aikoina ja lisää on tulossa. Tämä keräys on antanut paljon. Mukavia yhteydenottoja, iloisia viestejä ja hyvää mieltä. Osastolla lahjoituksen vastaanottaneet kiittelevät sydämellisesti kaikki mukana olevia. Eilisen päivän mittaan oli syntynyt 7 vauvaa siihen mennessä kun kävin osastolla, joten hyvin noita sukkia hupeneekin päivässä ja vieläkään eivät riitä kaikille syntyville vauvoille. Eihän tuo monta aikaa kestä, kun nuo sukat on jaettu.
Tässä kaikki neuleet vielä joukkokuvassa. Kutojia on ollut monta, oma panokseni tässä erässä oli 10 paria junasukkia ja yksi toukkapussi. Suuret kiitokset kaikille kutojille. Minulle on vielä postia tulossa asian tiimoilta ja kutominen jatkuu. Vein vain tämän erän jo itseltäni pois sairaalaan käyttöön ja kerään uuden satsin. Edellisestä vierailusta on kulunut kolmisen viikkoa ja nyt vietävää oli huomattavasti enemmän.

Tähän mennessä keräyksen myötä on kauttani lahjoitettu 117 paria junasukkia, kolme vauvanpeittoa, kolme villakapaloa sekä lankaa. Keräys on vielä alkutekijöissään, vauvoja syntyy 2000 vuodessa. Onneksi sairaalaan on tullut lahjoituksia myös muualta, niin mahdollisimman monen vauvan varpaat saavat lämpimät sukat.
Tässä jo ensimmäiset sukat jaettuna ja lämmitelläkkin on täytynyt toukkapussissa, turvallisesti isän sylissä. Vauvakuvat kätilöiden ottamia.

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Villakapalo eli toukkapussi

Olen nähnyt tyytyväisiä vauvoja puettuna villakapaloihin, joita myös toukkapusseiksi sanotaan. Pussi kyllä ehdottomasti muistuttaa kotelossa olevaa toukkaa, kun vauva siellä köllöttelee. Minulla sattui olemaan muutama vauvalankakerä, joista ei oikein ollut junasukiksi Seinäjoen sairaalan keräykseen. Kokeilin niistä sitten tätä toukkapussia ja ihan mukava kudontakokeilu se olikin. Mallina orava, sillä jostain syystä vauvanukkemme ovat hyvin syvällä ullakon kätköissä.
Tämä on valmistunut jo jokin päivä sitten, mutta puutarha on vienyt voiton tällä kertaa, kun ulkona on ollut kauniit ilmat. Langat tulivat aika hyvin käytettyä tähän pussukkaan. Tuo pieniä pallukoita sisältänyt lanka riitti juuri tuohon vartalo-osaan kudottuna joka toiselle kerrokselle. Sinistä ja punaista jäi vielä jonkin verran, mutta siitä voi neuloa jotain pientä tuohon keräykseen.
Malli: Kuvan mukaan kudottu toukkapussi.
Lanka: Sirdar Snuggly vaaleanpunainen ja -sininen, 
Sirdar Snyggly Domino tehostelanka, yht. 22 g
Puikot: Addin nro 3,5 pyöröt 50cm.

Tämä on osa projektiani, jota olen muuten päivitellyt tänne. Jos olet ihmetellyt hiljaisuutta blogissani, niin päivitykset ovat viime aikoina lisätty tuohon jatkokertomukseen.

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Pitkä suunnittelu

Talvella kudoin aika monet Nipsu -lapaset. Sain myös toiveen kutoa Nipsu -sukat. Niihin halusin suunnitella jotain kivaa yllätystä, mutta jotenkin se ei vain tahtonut puikoiltani löytyä. Sukkia onkin suunniteltu pitkään ja hartaasti. Ajatus oli, mutta se ei tahtonut toteutua laisinkaan sellaisena kuin toivoin. Välillä piti sukat laittaa jäähylle, odottamaan, miten jatkan tästä eteenpäin. Joskus se vain ottaa aikaa, että ajatus jostain mallista selkeytyy. Mutta löytyi se lopulta sieltä, monen kompromissin jälkeen.

Halusin sukkiin jotain jujua myös taakse ja sinne neuloutui Nipsun pää samoilla kerroksilla kuin eteenkin. Edessä Nipsu on kokonaisena, samanlaisena kuin lapasissakin, mutta sitten tuo jalkapöytä mietitytti. Lopulta tein siihen monen piirroksen jälkeen vain noita pilkkuja ja minusta se on hyvä niin. Kirjonnat jätin pois, jotenkin se vain tuntui siltä. Voihan ne lisätä toki jälkikäteenkin.
Sukat ovat valmistuneet jo aikoja sitten, mutta nyt vasta sain mallin niiden kuvaamiseen. Nämä piti minusta ehdottomasti kuvata mallin jalassa, muuten ei olisi tullut oikein kuviot esille. Ovat numeroa liian pienet mallin jalkaan, joten toivottavasti saajalleen sopivan kokoiset.

Malli: Nipsu-sukat, malli Kardemumma
Lanka: Novita 7 veljestä, tumma ruskea ja bees, 113 g, koko 37.
Puikot: 3 ja 3,5.

Olen minä muutakin puuhannut. Niistä löytyy tarinaa täältä. Viikottain jatkuva projekti.