torstai 9. huhtikuuta 2015

Kelpaisikohan insinöörille?

Tein alkuvuonna insinööriopiskelijalle villasukat. Ne ovat olleet kovasti mieluisat ja todella pidetyt sukat. Neuleen on kuitenkin hyvä levätä välillä, joten pistin puikoille toisetkin sukat samaiselle pojalle. Varteen neuloutui kahden kerroksen paksuisia raitoja noiden edellisten sukkia jämälangoista. Melkeinpä ne tuohon upposivatkin kokonaan. Silti varret jäivät hieman lyhyemmiksi kuin edellisissä sukissa.

Noiden edellisten sukkien lanka Four Seasons Gründl Hot Socks New Jaquard 4-facht on osoittautunut kestäväksi sukkalangaksi. Sukat ovat olleet todella kovalla käytöllä ja muuten moitteettomat. Ainoastaan kantapäät ovat kärsineet ja huopuneet jonkin verran käytössä. Mutta se johtuu kyllä todella ahkerasta jalassa pitämisestä. Sukkia on käytetty myös pääsääntöisesti ulkojalkineissa. Ovat saaneet paljon käyttöpäiviä ja se on hyvä
Näissä sukissa käytin toisena yksiväristä, ohutta sukkalankaa ja toivon sukkien olevan yhtä pidetyt kuin edellisetkin. Hyvään käyttötestiin ainakin pääsevät. Fabel on ehkä napakampaa neulotavaa kuin tuo Hot Socks.

Malli: Oma perussukka, koko 44-45
Lanka: Four Seasons Gründl Hot Socks New Jaquard 4-facht raitoina varressa
 ja pohjavärinä Drops Fabel, väri 108, 82 g
Puikot: KnitPro nro 2,5

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Mamsellin sukat

Pääsiäisviikolla puikoilla on ollut kellertävää lankaa kuin teemaan sopien. Keltainen väri kuuluu minusta kiinteästi pääsiäiseen. Vaikka se ei tällä hetkellä ole minun lempiväri, olen silti kovasti mielistynyt tähänä sävyyn. Tässä on jotain arvokasta.

Mallina näissä sama vanha tuttu ja olen itse asiassa tehnyt aiemminkin samanlaiset sukat, Nämä vain ovat hieman lyhyemmällä varrella ja pienempää kokoa. Langat sukkiin hankin jo ennen joulua, jolloin sukat minulta tilattiin, mutta sukat sain tehtyä nyt vasta. Hyvin taisivat kuitenkin ehtiä toukokuiseen taisteluun ulkomailla. Keväinen sairastaminen vei kummasti kutomisen hitaammaksi, eikä valmista ole syntynyt samaan tahtiin kuin ennen. Onneksi tämä viikko on ollut lomaa ja on saanut ottaa ihan rennosti. 

Näihin sukkiin meni tosiaan koko viikko, kun tuli välillä tehtyä vähän muutakin. Tyttäreni kotiutui Tukholmasta ja hain hänet junalta lähikaupungista. Oli ihanaa saada oma pikkuinen jälleen kotiin. Vaikka ei hän sen kauempana ollutkaan. Pistäydyin ystävättärien kanssa Tuurissa säästämässä ja olen pitkästä aikaa lukenut aika monta tuntia. Löydin mielenkiintoisen blogin ja se oli kuin kirja. Monta tuntia vierähti sen sujuvaa tarinaa tutkaillessa. Myös puutarhassa on jo kaikenlaista ihmeteltävää ja taimikasvatus vie aikansa, kun täytyy päivittäin tarkistaa, mikä on itänyt ja mikä kasvanut.

Malli: Novitan sukkalehti, Minna Metsänen, koko 37
Lanka: Drops Fabel uni colour, väri 111, lämmin keltainen, 138 g.
Puikot: KnitPro Karbonz 2,5