torstai 31. maaliskuuta 2016

Jäämies

Melkein jo unohdin nämä sukat kuten olen tämän langan kaappini uumeniin unohtanut. Näiden kutomisesta taitaa olla jo pari viikkoa. Pengoin lankavarastojani tässä jo ennen pääsiäistä ja kaapista tuli vastaan kaksi sinivalkokirjavaa kerää. Puntaroin keriä hetken ja kaivelin lisää kaappiani. Yksistään noista kahdesta kerästä ei olisi tullut miehelleni sukkia, mutta pienellä lisällä niistä sai ihan mainiot puuhastelusukat vähän keväisemmille kumpparikeleille. Langassa on nimittäin akryyliä polyamidin lisäksi ja en osaa sanoa, miten tuo kestää. Mutta kestää sen minkä kestää.
Sukat neuloutui aika nopsaan ja yksi lauantai yksinään kotona riitti näiden tekemiseen. Lankakerät menivät tosiaa aika viimeistä metriä myöden, joten sukan alkuun, kantapäähän ja kärkeen upotetut yksiväriset kohdat auttoivat hyvinkin kerien riittämiseksi. En tiedä, milloin olen nuo kaksi kerää kotiuttanut, mutta nyt ne tuli kudottua. Raidoittuminen oli hyvin sattumanvaraista ja kahta samanlaista sukkaa ei saanut. Mutta ovatpa sen verran kirjavat ettei tuo haittaa.
Malli: Oma perussukka koko 42
Lanka: Viking of Norway Frøyagarn kaksi kerää ja 
Viking Of Norway Vilma, hieman, yhteensä 105 g.
Puikot: 2,75 ruusupuisest.

tiistai 29. maaliskuuta 2016

Kevään hento vihreys

Pääsiäislauantaina aloitin nämä sukat. Kun sain edelliset Sirkat neulottua pyysin tytärtäni tuomaan yläkerrasta veljesvarastostani uuden yksivärisen lankakerän. Hän toi keränlopun tuota vaalea vihreää, painoa sillä kerällä oli 60g. Siitä ei yksistään sukkia tulisi, mutta kaverin kanssa kylläkin. Otin kerän haasteena ja nämä sukat syntyivät.
Aloitin sukat valkoisella ja jatkoin sitten tuolla keväänvihreällä. Tasasin kerää kumpaankin sukkaan niin pitkälle kuin sitä riitti. Varastoistani löytyi vielä toinenkin pieni vihreä keränloppu, jolla sitten sain saatettua sukat loppuun ensimmäisen vihreän kerän loputtua. Vaihtoehtona oli jatkaa kärki valkoisella, mutta jotenkin tuo aavistuksen tummempi vihreä sopi minusta paremmin. Itse asiassa näistä tuli minulle jotenkin koko ajan mieleen kielot. Ehkä tuo väriyhdistelmä ja pitsineuleen kuvio saivat mieleeni tuon pienen kellokukan. Varteen jos olisi vielä jonkun kukan ja lehdykän laittanut, niin olisivat olleet kuin piste iin päälle. Mutta silloin tuo käyttömukavuus kärsii ja jotenkin ei ole oikein minua ne kaikki ylimääräiset härpäkkeet. Näin parempi. Ja mikä mukavinta, sain näihin uppoamaan muutaman vajaan keränlopun eikä sukista tullut laisinkaan hullummat.
Malli: Tuttavuus FB:stä, Sirkka
Lanka: Novita 7 veljestä, 98 g, koko 38
Puikot: Ruusupuiset, 3,25

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Tuttavuus FB:stä - Sirkka

Pitkäperjantaina törmäsin netissä tähän paljon kudottuun malliin etsiessäni jotain uutta puikoille. Malli on nimeltään Sirkka. Facebookin neuleryhmässä tällä on tehty aika monet sukat, joten päätin kokeilla. En vain löytänyt mistään tarinaa, mistä tämä malli on tullut, mutta paljon sitä on jaettu eri lähteissä. Saman pitsikaavion olen kyllä nähnyt myös muissa yhteyksissä, joten ehkä se on kehittynyt kuten muutkin perinteiset sukkamallit. On vain kokeiltu jotain pitsineuletta ja todettu se hyväksi sukanvarteen. Mallia on kudottu monia pareja hieman paksummasta langasta ja niin päätin kokeilla myös itse sitä lankalauantaina.
Malli sopii hyvin helposti saatavissa ja yleisesti käytössä olevalle Novitan seitsemän veljestä langalle. Valitsin näihin sukkiin syklaamin sävyisen langan varastoistani ja loin 48 silmukkaa puikoille. Alun 2o2n resorin tein 3,25 puikoilla 10 kerrosta korkeaksi ja sitten pitsineuleen nro 3,5 puikoilla. Neulemallin oppii nopeasti ulkoa. Se on kuusi silmukkaa leveä ja sukan varresta tulee aika väljä. Neulos ei kiristä.
Tässä pitsineulekaavio vielä itselle muistilapuksi, niin voi tehdä muulloinkin tällä ohjeella sukat.

Kantapään tein ihan sen mitä aina muulloinkin ja kiilakavennukset joka toinen kerros. Jalkapöydän päällä jatkoin pitsineuletta kahdella puikolla kutoen jalkapohjassa sileää ja kun tuli kärkikavennusten aika, tein ne kummassakin reunassa kutoen ensin yhden silmukan oikein ja sitten kaventaen joka toisen puikon lopussa ja joka toisen alussa. Kavennuksista muodostui nauhat sukan sivuun. Pitsineuletta en jatkanut enää kavennusten aikana.
Malli: Tuttavuus FB:stä, Sirkka, koko 38
Lanka: Novita 7 veljestä, 98 g
Puikot: Ruusupuiset, 3,25 ja 3,5

Ps. Lankalauantaina ehdin aamusta pistäytymään luottolankaliikkeessäni Laihialla. Ahkeraliisassa oli -25% kaikki, joten vähän täydensin varastoani. Löysithän sinäkin hyviä lanka-aleja lankalauantain tapaan?

perjantai 25. maaliskuuta 2016

Solmumestari

Aina ei kaikki onnistu kuten kuvittelisi eikä kaikki lankakerät käyttäydy kiltisti. Joskus, mutta onneksi harvoin, joku lankakerä alkaa käyttäytyä hyvinkin ilkikurisesti ja hankaloittaa kutojan nautintoa valmistuvasta käsityöstä. 
Näiden sukkien kutominen oli täynnä solmuja ja väärin jatkuvia raitaraportteja sekä irtoväriä. Lanka on edelleen Rellanan Flotte Sockea, mutta malli nimeltä Tahiti. Ostettu samoin Halpa-Hallin kampanjasta jo toissavuonna. Ihan mukavaa kudottavaa, sukat etenivät aina välillä ihan mukavasti. Mutta se solmujen määrä! Ensimmäinen solmu tuli vastaan ekan sukan varressa ja sen jälkeen raita kyllä jatkui ihan oikein, mutta kädet rupesivat värjäytymään sinisiksi. Irtoväriä, joka lähti helposti pesemällä pois. Kantapäässä oli seuraava solmu ja sen jälkeen kutominen olikin yhtä solmukohtien käsittelyä. Ja aina lanka ei jatkunut oikeasta kohtaan. Kädet värjäytyivät myös voimakkaammin siniseksi, joten irtoväriä oli paljon. Valmiit sukat eivät enää kovin päästäneet väriä ja varmuuden vuoksi uitin ne vielä etikkavedessä.
Solmuja oli kaikkiaan täysi tusina 150 g kerässä, vaikka yhtään ylimääräistä katkosta en itse tehnyt. Minusta aika paljon solmuja yhteen kerään. Taisi olla oikea maanantaikappale. En ole ennemmin törmännyt yhtä solmuiseen kerään ja olen aika monta kerää mennyt läpi vuosien saatossa. Väri olisi kaunis ja lanka mukavaa kutoa.

Ihan samanlaisia raitoja en saanut sukkiin, sillä yrittäessä tasata solmujen jälkeen raitoja kävin koko kerän läpi pysytäkseni jatkamaan oikeasta kohtaan. Toisen sukan kärkeen tuli sitten yksi raita enemmän, kun ei ollut enää tuota vihreää jäljellä kerässä. Muuten en olisi saanut sukkia saman pituisiksi. Raitojen järjestys meni sekaisin onneksi vasta jalkaterässä, joten aika hyvin sain silti samanlaiset sukat.


Malli: Miesten sukka koko 42 by Kardemumma. 60s, 2o2n joustin.
Lanka: Flotte Socke 6 fach Tahiti, 108 g
Puikot: Knitpro nro 3 oranssit.

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Talonmiehen ruskeat

Lankakaapistani tuli esiin pussi, jossa oli useampi kerä Flotte Socken 6 fach -lankaa. Mieheni sukkalaatikossa taas näytti siltä, että hän ei ole saanut hetkeen uusia sukkia, joten löytyneet langat vihdoin puikoille. Ensimmäisenä keränä oli Bora Bora ruskean sävyisenä ryyditettynä sinisillä väriraidoilla. Raidat eivät ole mitenkään loistavat, vaan sellaiset pehmeän väriset.
Lanka on ihan kivaa kutoa, sukat valmistuivat joutuisasti ja tässä värissä raidatkin osuivat suht hyvin kohdilleen. Flotte Socke-lanka taisi olla toissa joulun alla Halpa-Hallien joku kamppanja, josta sitä muutaman kerän - pussillisen - onnistuin ostamaan. Aika monessa värissäkin vaan ilmeisesti en kaikissa. Sukat ovat paksuudeltaan noin Nallen ja 7 veljeksen välistä ja lämpimän tuntuiset. Hyvät perussukat siis. Sellaiset, joista mieheni tykkää.

Malli: Oma miehen perussukka, koko 42, 60s, 2o2n joustin.
Lanka: Flotte Socke 6 fach Bora Bora väri 7092, 100g
Puikot: Pony nro 3 bambut

maanantai 21. maaliskuuta 2016

Ihastus sulle ja mulle

Viime viikolla puikoillani oli tuttu malli vuoden 2015 sukkalehdestä. Ihastus. Toiveena näihin ystävättärien sukkiin oli pinkki kukkaraita luonnonvalkoisiin sukkiin. Luonnonvalkoista löytyi 7 veljeksestä, mutta pinkkiä ei sen värikartassa ole. Sitä tarvitaan kuitenkin hyvin vähän sukkiin niin kävin läpi lankavarastoni muista samanpaksuisista langoista, löytyisikö niistä. Lopulta monen kokeilun jälkeen kelpuutin Gjestalin Jannen pinkin kukkaraitaan. Kuvissa näyttää melko punaiselta, luonnossa kuitenkin pinkimpi. Punaisen kaikki värit ovat haaste kevätauringossa tämmöiselle amatöörikuvaajalle.
Olen kutonut mallilla aikaisemmin yhdet sukat ja muistikuvani mukavasta sukkamallista oli oikea. Tuo kukkaraita vie aika paljon aikaa ja se ei jousta niin hyvin kuin muu varsi, mutta on ihan kiva koriste tuossa sukan varressa ja mielenkiintoinen tehdä. Teinkin sukat jälleen pareittain kutoen ensin varret molempiin, sitten kantapäät ja lopulta jalkaterän. Tuntui, että parin toinen sukka valmistui kuin huomaamatta. Kudon pääasiassa ohuemmista langoista, niin oudokseltaan veikan paksuinen lanka tuntui sormissa. Kovin montaa sukkaparia en kutoisi peräkkäin paksuilla puikoilla ja langasta.
Malli: Ihastus, Minna Metsänen, Novitan sukkalehti 2015, koot 37 ja 38
Lanka: Novita 7 veljestä, luonnonvalkoinen ja Gjestal Janne, pinkki, yhteensä 202 g
Puikot: KnitPro koivuiset nro 3

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Maaliskuun kollit

Puikoilla oli viikko sitten jo toisen kerran nämä maaliskuiset kollit eli Stray Cats -sukat samoissa väreissä kuin edelliset. Tässä jokin aika sitten tein sukkakissat tällä samalla ohjeella, jonka kehitin niihin edellisiin sukkiin. Onneksi laitoin silloin muistiinpanoihini tarpeeksi hyvin ohjeet ylös, niin tällä kertaa sai vain sujuvasti kutoa. Kokokin oli sama, joten ei tarvinnut edes sitä miettiä. Nyt on hännätkin peilikuvat.
Sain sisareltani pyynnön näistä kissoista loppuviikosta ja ne piti olla valmiina viimeistään seuraavalla viikon torstaina, että hän voi ne ottaa mukaansa kurssille. Aikataulu oli aika tiivis, mutta onnistui hyvän lankavarastoni vuoksi. Kuvat tuli sitten napattua aika nopsaan aamulla ennen töihin lähtöä sukkien valmistuttua. Ehdin vain ajoissa ja sisareni sai sukat kurssille. Näissä tuo sukan suun kirjoneule on hidasta tehdä pitkien langanjuoksujen takia. Siinä ei ole myöskään mitään säännöllistä, vaan koko ajan täytyy seurata mallikuvaa. Jalkaterä on paljon helpompi kutoa tassuineen. Siinä jopa oppii kuvion ulkoa eikä tarvitse seurata mallista.
Onneksi aikaa ei tuhlaantunut langan hankintaan, sillä varastoissani sattui vielä olemaan toinenkin kerä tuota samaa lilaa. Mustaa myös oli sen verran vielä jäljellä, että sain nämä sukat tehtyä. Sain sukat siis nopeasti pienellä varastoni penkomisella puikoille. Seuraaviin pitääkin jälleen suunnata sitten visiitille Ahkeraliisaan Laihialle. Maija -varastoni värit rupeavat olemaan vähissä. Jälleen huomasin, miten mukavaa on, kun on kunnon lankavarasto kotona. Näidenkin aloitukseen olisi mennyt päivän verran pidempään, jos langat olisivat olleet kaupassa asti. Lisäksi langan hankintaan olisi tullut ajokilometrejä noin 50, että olisin nuo tarvitsemani kolme kerää saanut hankittua. Lilasta riittää kerä ja jääkin, mutta mustaa ei riitä yksi kerä, vaan pitää olla toinenkin varattuna työhön.
Malli: Stray Cats by Kardemumma, koko 38-39
Lanka: Gjestal Maija, musta ja vaalea lila, yhteensä 92 g
Puikot: resorissa 2,5, muuten nro 3

keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Rubiinit miehelle

Hot Socks Rubinissa löytyy vielä värejä, joita en ole kutonut. Tällä kertaa yritin osoittaa sukat mieheni jalan kokoisiksi. En ole tainnut hänelle kutoa hetkeen aikaan sukkia, joten on aika uudistaa sitäkin laatikkoa. Langaksi valitsin yhden Rubinin raitalangan ja mukavahan tästä oli jälleen kutoa.
Raidat asettuvat tässä langasa kyllä aivan upeasti. Kun aloittaa samasta kohtaan, niin nehän asettuvat kohdakkain aivan itsestään. Läheskään kaikki raitalangat ei sitä tee, vaan aina on pientä säätöä ilmassa. Sukat valmistuvat aika nopeasti. Nämäkin kudoin jo joku aika sitten, nyt vasta sain tänne blogiin. Tein sukista aika napakat, sillä bambu sisältävä lanka yleensä venyttää sukkaa jonkin verran käytössä.
Malli: Ohut perussukka, koko 42.
Lanka: Hot Socks Rubin, 73 g
Puikot: Prym nro 2,5 bambut

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Seepratkin valmiina

Yksi keskeneräisten laatikon sukkatyö on ollut tämä Opalin Seeprasta aloitettu ihan perussukka. Lanka oli siitä mielenkiintoinen, että vaikka on tälläistä raidoittavaa, voi kerästä kutoa kummastakin päästä yhtäaikaa eikä kuviot sotkeennu laisinkaan. Kovin moneen vastaavaan raidoittavaan sukkalankaan en ole ennen törmännyt.
Sukat valmistuivat oikeastaan sitten jälleen kerran todella nopsaan saatuani ne vain esille ja puikot käteen. Kuvan mallijalka on hieman pieni näihin sukkiin, sillä 36 jalka 38-39 sukissa antaa vain hieman osviittaa. Mutta ihana käyttää oikeaa mallia silloin kun se on mahdollista. Tarpeeksi ei pystynyt kätkemään liikaa pituutta pois kuvaukseen.
Mukavat perussukat kestävästä langasta. Yllättävän hyvin tämä raidoittui, eikä läikittynyt, vaikka kerä näytti vähän oudolta, kuten tuosta ekasta kuvasta voi huomata. Käytän tämmöisiä sukkia jatkuvasti töissä. Ihanan ohuet ja silti lämpimät. Suoraan iholla ja sopivat työkenkiin sujuvasti. Näitä pitää aina olla sukkavarastossa valmiina otettavaksi käyttöön. Itse asiassa lisääkin pitäisi kutoa, sillä oma sukkavarastoni näyttää jo aika kuluneelta.
Malli: Ohut perussukka by Kardemumma, kok 38-39
Lanka: Opal Seepra, 62 g
Puikot: Prym nro 2,5, bambut

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Kevyttä pitsiä

Viime lauantaina tarvitsin autoon helpohkon neuleen. Lähdimme aamusta matkaan ja illalla takaisin. Matkat ajoittuivat vähän kehnoon valoon ja paluumatkalla jäikin neulomatta. Lähdimme takaisin myöhemmin kuin suunnittelimme. Montaa kerää en halunnut matkaan ottaa, joten aloitin yhdellä Ravelryn ilmaisohjeilla simppelit pitsisukat. Ohje on ihan helppo kutoa, mutta jatkuakseen oikein täytyy kaavion viimeinen kahden silmukan palmikkokierto tehdä kerrosta myöhemmin. Muuten palmikot ovat eripituiset. Kudoin myös kaksi välikerrosta ensimmäisen kaavion jatkeeksi kuten muuallakin tehtiin. Kuviossa toistui siten tietty loogisuus. Minusta kaaviossa oli siis selvät virheet. Mutta nämä oli helppo korjata. Kudoin sukat myös peilikuviksi toisilleen.
Kudoin omat sukkani pidemmällä varrella kuin mitä tämä malli on. Alkuperäisessä mallissa varsi oli vain tuon resorin mittainen ja sitten pitsineule tuossa jalkaterän päällä. Omiin sukkiini tein pitsineuleet varressa myös taakse ja edessä ne jatkuivat koko jalkapöydän pituudelta. Vähän matkaa kudottua huomasin harmikseni, että langassani oli tuollaisia tummempia kohtia siellä täällä. Olen aiemmin kutonut tästä saman erän toisesta kerästä ihan yksiväriset kämmekkäät, mutta tämä toinen kerä oli tämmöistä pilkullista. Värinumero sekä erän numero oli kuitenkin molemmissa kerissä sama. Langan tummentumia ei juuri kerästä erottanut, mutta ne näyttivät jatkuvan koko kerän pituudelta. Ensin ajattelin purkavani sukan alun, mutta koska asia ei olisi muuttunut siitä miksikään kerän muissakaan kohdissa päätin kutoa sukkani sitten tämmöisinä pilkullisina. Onni sinänsä, että vika oli tosiaan koko kerän lankamäärässä. Eikä minulla ollut muutakaan lankaa reissussa mukana (tai oli sen jälkeen, kun pistäydyin lankakaupassa). Koko on toisen tyttären jalkaan sopiva, samoin kuin värikin, joten hän taitaa sukat saada.
Lanka: Alize Superwash, 62 g
Puikot: Pony nro 2,5 bambut

Helppo malli vähän pitsineuletta harrastaneelle. Vaikeutena ehkä kolmen silmukan yhteenkutomiset etu- sekä takakautta. Niihinkin oppi aika nopeasti ja lähes sileät välikerrokset saivat sukan etenemään nopeasti. Myös kun opetteli nuo kahden silmukan palmikkokierrot tekemään ilman apupuikkoa joudutti se työntekoa. Mallin oppi helposti ulkoa. Ohjeesta poiketen tein kärkeen sädekavennukset ja tuon perinteisen kantapään. Otin oikeastaan tuosta alkuperäisestä ohjeesta vain tuon pitsineuleen.

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Stray Cats

Sisareni tarvitsi lahjan eräälle eläimistä tykkäävälle nuorelle. Ideoitiin hieman viestein, millaiset sukat voisivat olla. Mielessäni oli pinterestissä näkemäni kuva kissoista ja etsin sen sukan suuhun. Lähdin kokeilemaan millaiset sukista tulisi. Ja niin alkoivat nämä kulkukissat syntymään. Sukan suut muodostuivat peilikuviksi, paitsi hännät taisi olla samaan suuntiin noilla parille istuvalle kissalla.
Väreiksi valikoituivat lankavarastojeni kätköistä löytyvistä väreista vaalea lila ja musta. Aikaa ei ollut käydä lankakaupassa, vaan kissat täytyi saada puikoille mahdollisimman pian idean synnyttyä. Tarvehan oli aivan niillä näpeillä. Sainkin ensimmäisen sukan ekana iltana kudottua yli kantapään. Siinä vaiheessa saimme tietää lahjan saajan jalan koon noin suunnilleen.
Hetken harmaita aivosoluja oli vaivattava ja nukuttava yön yli jalkaterän kuvioinnin kanssa. En suostunut kutomaan helppoa pelkkää mustaa jalkaterää vaan halusin siihen edes jotain jujua. Sisareni oli ehdottanut kissantassua, mutta halusin vähän erilaisen kuin edellisissä kissasukissa.
Lopulta jalkateriin piirtelin tämmöiset tassuparit. Hieman niitä sovittelin ensin lomittain, mutta olisi tullut niin pitkiä langanjuoksuja sidottavaksi, joten tassut menivät sitten vierekkäin. Ehkä siinä on ollut monta kissaa, kaikki sukanvarren neljä eri kissaa menossa, joten on tallautunut ihan polku tassuja. Jalkaterän alle tietenkin piti saada vastaavaan kohtaan värilangalle jotain kuviota, joten päädyin sitten tuollaisiin palkkeihin.
Ihan kivat sukat niistä syntyi, vaikka tuossa sukanvarressa olikin tekemistä. Paljon pitkiä langanjuoksuja sidottavana, muutama kerros vain parin silmukan takia. Kissojen hännät tein jälkikäteen silmukoita jäljentäen.

Malli: Stray Cats by Kardemumma, koko 38-39
Lanka: Gjestal Maija, musta ja vaalea lila, yhteensä 92 g
Puikot: resorissa 2,5, muuten nro 3

keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Vanha Ingel

Osallistuin vuonna 2013 kesäyön hullutukseen. Sinä vuonna joitain töitä jäi keskeneräisiksi ja olen niitä hiljakseen tehnyt valmiiksi aina silloin tällöin. Laatikko on ollut hyvä varasto tarvittaessa helppoja matkatöitä. Nyt sain hienoisen huomautuksen mieheltäni, että eikö niissä kiinni olevia puikkoja voisi vapauttaa muuhunkin käyttöön ennen kuin ostaa uusia. Hmm.... Kaivoin laatikon kätköistäni ja totesin, ettei niissä nyt niin paljon puikkoja ole kiinni, että siitä kannattaisi mainita. Töitä ei kovin montaa ole nimittäin enää kesken. Otin kuitenkin käsiteltäväkseni lauantai-iltana Ingelin, jossa oli kumpaakin vartta tehty osittain, enemmän kuin tässä aloituskuvassa. Toisessa koko pituus, mutta toisesta puuttui vielä yhden kerran ensimmäisen pitsineulekaavion kerrokset. Ohje minulla oli hienosti mapissani tallessa, joten työn jatkaminen ei ollut vaikeaa.
Mallissa on kantapääkin tehty pitsineuleella, mutta omiini tein ihan tavallisen kantapään. Joka toki annettiin vaihtoehdoksi ohjeessakin. On kuitenkin niin kovalla kulutuksella se kohta, joten ajattelin tavallisen, vahvistetun kestävän paremmin. Pitsineuleella toteutettava kantapää on kyllä selitetty ohjeessa hyvin. Itse kantapään tein korkeamman kuin ohjeessa. Jalkaterään tein vähemmän toistoja kuin ohjeessa. Valitsemani lanka oli kuitenkin ohjeen suosituslanka, mutta vanhaa sellaista ja sain vähemmällä määrällä riittävän pitkän jalkaterän aikaiseksi. Kärjen pitsikaaviossa jouduin vain vaihtamaan pitsineuleen kavennusten ja lisäysten puolia saadakseni kuvion jatkumaan oikein. Mutta se onnistui mainiosti ja helpolla ajatusleikillä. Tein sukkia vuorotellen vaiheittain ja lauantaina onnistuin saamaan toisen valmiiksi ja toisesta jäi kärkikavennuskaavio eli viimeiset 25 kerrosta sunnuntaille. Kuvassa sukat ovat hieman isot tyttäreni siroon 36 jalkaan... ovathan sukat paremminkin 38-39 jalkaan sopivat.
Tämä Ingel on edelleen ilmaisohje Ravelryssä. Suomenkielinen ja aika hyvin selitetty. Joitain kohtia jouduin lukemaan useamman kerran, ennen kuin tajusin. Ohjeessa on selitetty laajasti eri kokojen tekeminen. Kokenut neuloja selviäisi pelkillä kaavioillakin työstä ihan hyvin. Kudon varmaan joskus vielä toisetkin Ingelit. Kokeilen vain jotain hieman ohuempaa lankaa tai vaihdan pienemmät puikot. No, nykynalle on tosin ohuempaa jo itsestään. Käsialani on muuttunut jonkin verran tuosta, joten pientä säätöä oli työn jatkamisessa.
Lanka oli vanhaa Nallea, joka oli aivan erilaista kutoa kuin nykyiset Nallet. Ja paljon lämpimämmän tuntuista. Työ oli ehkä jäänyt aikoinaan kesken, kun näytti, ettei työhön varattu lanka riittäisi. Kudoin tuossa Kesäyön hullutuksessa aika monet sukat lankavarastoni jämäkeristä. Ja jännitti se moneen kertaan vieläkin, kun kerät hupenivat, mutta ekan sukan valmistuttua tiesin, että riittää. Lopulta lankaa jäi peräti 13 g jäljelle, joten ei ollut edes kriittisessä tilassa tuo lanka. Mukava kuvioraitaväri jäi vielä joihinkin Nalle -sukkiin.
Malli: Ingel by Marika Lepistö, koko 38-39
Lanka: Novita Nalle väri nro 602, pellavaan vivahtava, 88 g
Puikot: Pony nro 3 bambut