torstai 12. kesäkuuta 2014

Junasukkia sairaalaan

Puutarhatouhujen välissä, iltaisin ja aamuisin muutamilla kerroksilla tehtynä on valmistunut hiljakseen nämä kolme paria junasukkia Seinäjoen synnytysosastolle. Näissä lankana vanha vyötteetön vauvalanka, jota kului 86 g kaikkiaan näihin kolmeen pariin. Jälleen yksi lanka vähemmän varastoissani.

Sukat annetaan vastasyntyneelle lahjaksi, vähän lämmittämään kylmän maailman kohtaamista. Äidit saavat valita kudotuista sukista vauvalleen omat. Facebookissa kätilöt tiedustelivat kutojia heille ja lupauduin toimimaan osaltani sukkien kerääjänä ja kutojana. Olen maaliskuun alun jälkeen vienyt jo useamman kerran sukkia ja muuta neuletta sairaalaan ja kaikki on jaettu pikkuisille. Kuka tahansa voi lahjoittaa pieniä sukkia vauvoille. Vieläkään sukkia ei kerry niin paljon, että niitä olisi annettavissa kaikille vauvoille, vaan lahjasukat ovat tämän tästä sairaalassa kaikki. Tässä alla kuvia siitä, mitä olen kohta jälleen viemässä sairaalaan.


Alakuvien neuleet ovat siis tulleet lahjoituksena monelta kutojalta ja ovat matkaamassa sairaalaan. Toukkapusseja sairaalassa käytetään useammalla vauvalla, mutta sukat vauvat saavat ihan omiksi. Sairaalaan kyseltiin myös erityisesti keskolan käyttöön sukkia ja lämmintä vauvoille. Myös myssyjä olen vienyt. Ei tämä erä taida juhannukseen piisasta, mutta jos jälleen joku vauva saisi pientä lämmikettä.

4 kommenttia:

 1. Ihania ja tarpeeseen menevät! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan samoin ajatuksin myös täällä! Niin suloisen näköisiä, ja varmasti lämmittävät niin vauvoja kuin äitejäkin!

  VastaaPoista
 3. Söpöyden huippuja.
  Ihanaa Keskikesän Juhlaa Sinulle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.