sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Niistä ne miehet tykkää

Edelleen kokeilussa erilaisia harmaita sukkia miehille. Kuulin viisauden, että kudo ihan perusharmaita, niistä ne miehet tykkää. Ja niin kai se on. Mallina toiminut mieheni olisi jättänyt nämä sukat jalkaansa, mutta joutui luopumaan sukista kuvauksen jälkeen. Valitettavasti jouduin kertomaan hänelle, että sukat ovat menossa muualle. Perusharmaa, mutta silti jotain pientä erikoista varteen. Se näyttää toimivan.
Näihin kokeilin ihan peruspalmikkokiertoa varteen. Tai ei ihan, pientä jekkua tuohon alkuun ja loppuun palmikossa kiertyvien resorien oikeiden silmukoiden yhdistämistä ja erottamista vähän suuremmalta alueelta edellisten sukkia mukaillen. Ei vaikea. Ainoa rasite on paksu lanka, johon käteni ovat hieman väsähtäneet ja kaipaavat ohuempaa kudottavaa.
Kyllä niistä taisi tullakkin ihan sellaiset mieheni jalkaan sopivat perussukat. Olivat siis korvaani kuiskuttelijat aivan oikeassa tuon harmaan suhteen. Joudun kyllä kutomaan hänelle uudet, palmikkokiertoa niihinkin. Niin kotoisasti nämä hänelle meni ja sohvalle telkkarin ääreen kuvauksen jälkeen. Mutta malli rupeaa nyt olemaan kutojalle selvillä.
Sukassa oli pienehköt puikot, jotta niistä tulis tarpeeksi tiiviit. Silmukoita 60. Kerroksia lavassa vähensin kuudella edellisiin verrattuina ja näistä tuli sopivammat mitoiltaan. Usein kyllä eri värjäyserät on sen verran eri paksuisia, että joutuu noita kerroksia hieman hakemaan aina.
Malli: Kiertotie by Kardemumma, koko 42
Lanka: Novita 7 veljestä, väri 47 vaalea harmaa, 141 g
Puikot: Zingit nro 3,25

Tiedustelijoille muistiinpanoistani kopio tänne. Virheitä saattaa olla. Itse sukat olen aloittanut toisen 2o2n ja toisen 2n2o, niin palmikko osuu mukavasti samaan kohtaan kummassakin sukassa.

12 kommenttia:

 1. Komeat sukat! Tuo palmikko on kiva juju sukissa, ilman sitä ne olisivat paljon tylsemmät.

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat. :) Mutta en kyllä muista, koska oisin itse viimeksi perusharmaita neulonut, vaikka ne kauniita onkin. Onneksi min lähipiirin miehet kelpuuttaa värejä ihan kiitettävästi. Viimeksi tänään kiiteltiin raidallisista, että on oikein hyvät - ja hyvän väriset. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä itse pidän harmaasta. Myös siksi, että se on vähän käsitelty väri yleensä. Monesti harmaa on lämpimämpi kuin muut värit. Musta on yleensä hyvin muovisen tuntuinen sekoitelangoissa. Mutta siitä kudotaan, mistä väki tykkää ja näiden kohdalla se oli harmaata. Jostain syystä vihreä on minun lankavarastoissani hyvin harvinainen väri. Samoin keltainen ei ole perusvarastoani.

   Poista
 3. Oi kiitos paljon ohjeesta! Nämä ovat niin kauniit ja kun itselläni eivät oikein tahdo syntyä pelkän kuvan perusteella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun harakanvarpaitani. Muistiinpanoni ovat välillä puutteellisia, joten korjaillaan. Mutta sain itse tehtyä noilla ohjeilla palmikot.

   Poista
 4. Kiitos ohjeesta. Voisin tehdä isälleni joka täyttää huhtikuussa 90.

  VastaaPoista
 5. Perusharmaistakin tuli taas niin ihastuttava, kun pienen jujun sinne laittoi. Ihanat sukat ja kaunis malli.

  VastaaPoista
 6. Hienot sukat! Pääsevät minun to do listalle ihan heti ja samantien. Kiitos, kun jaoit ohjeen!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.