maanantai 10. syyskuuta 2018

Kesän jälkeen paluu neuleisiin

Kesä on ollut tavallisuudesta poikkeavan lämmin ja millään ei ole tehnyt mieli edes tarttua puikkoihin. En ole edes neuleohjeita juuri vilkuillut eikä blogiin ollut juuri asiaa. Olen ollut totaalisella tauolla kuuman kesän ajan neulekuvioista. Neulominen ei ole ollut minun juttu tänä kesänä. Mutta pihalla tuli sentään jotain tehtyä toisen rakkaan harrastuksen parissa, vaikka lämmintä oli yli 30 astetta välillä. Nyt jälleen syksy rupeaa kolkuttelemaan ja katse hakeutuu useammin neuleohjeisiin. Puutarha sadonkorjuineen rupeaa jäämään hiljakseen taakse, vaikka siellä on vielä paljon tekemistä.
Oikeastaan syksyn neulejutut tulivat jälleen ajankohtaiseksi neulebloggaajien tapaaamisessa Prymin tiloissa elokuussa. Olin iloinen, kun sain kutsun tapaamiseen, vaikka en ihan Etelä-Suomessa asukkaan. Mukavaa, kun huomioidaan myös me muun Suomen bloggaajat. Tulihan päivästä toki pitkä, matkaan lähdettiin aamuvarhaisella, mutta antoisa myös. Oli kiva saada kasvoja monen tutun blogin taakse. Päästä hypistelemään lankoja ja tutustumaan uusiin välineisiin.
Yhdessä tehden syntyi kivoja tupsuja, tutustuttiin, syötiin ja höpötettiin. Ja ennen kaikkea, naurettiin ja nautittiin yhdessäolosta. Päivä oli hyvin antoisa monella tapaa ja oli kiva kokea neulebloggaajien yhteisöllisyys.
Pääsimme testaamaan mm. erilaisia lankoja ja niiden neuletuntumaa. Kyllä langoilla ja langoilla on eroa. Niiden silmukoiden peittävyydellä ja langan liikkuvuudella puikoilla sekä neuletuntumalla. Kyllä lanka, jossa on silkkiä, tuntuu aivan ylelliseltä.
Saimme myös ruhtinaalisen tarjoilun lisäksi ihanat lahjapussit mukaamme. Pussista löytyi kivaa pientä tarviketta, lankoja ja puikkoja. Kiitos mukavasta yllätyksestä.
Neuleena minulla on elokuun ajan ollut vauvan tuokkapussi. 100% villalanka on ollut kuumaa kudottavaa, vaikka ilma on edes hieman jäähtynyt. Neule ei ole siksi kovin suurella vauhdilla edennytkään, mutta vihdoin se on valmis. Muutamaa kerrosta päivässä niin kyllähän siitä lopulta jotain valmista syntyy.

Malli: Babytuubi
Lanka: Drops Karisma, 216 g, väri 55
Puikot: Addin 4 pyöröt ja bambuiset nro 3,5 sukkapuikot

Kesän alussa minulla oli muutaman päivän vieraana tämmöinen söpöläinen. Langat olivat visusti piilossa ja sukkapuikotkin piti nostaa korkeammalle. Hän tykkäsi kovasti haistella niitä ja minun käyttövillasukkani olivat hänestä aivan mahtavat leikkivälineet. Erityisen mieltynyt tuntui olevan vaaleisiin villasukkiin. Tuoksuivat ilmeisesti eniten lampaalta. Nukkuikin ne kaverinaan sohvalla. 

3 kommenttia:

  1. Kiva, että olet päässyt lankojesi ääreen. Luova tauko on aina paikallaan. Niin ja kissoista...kyllä villalanka tai -neule ja kissa kuuluvat erottamattomasti yhteen. Meille kun tuli kissa, niin eikös vain nukkunut ensimmäisen yönsä minun minun Floricasta neulomani villapuseron päällä.

    VastaaPoista
  2. Vaikutti kivalta tapahtumalta! Vieläkin harmittaa etten päässyt kutsusta huolimatta mukaan, täältä idästä ei olisi ehtinyt maitojunallakaan ajoissa sinne Keravalle... Tuottoisaa neulesyksyä siulle :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.