sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Ruususia ja ruususukat

Sukkia on syntynyt, vaikka en ole ehtinyt kuvaamaan niitä edes jonkinlaisissa valaistusolosuhteissa, niin edes pieni vilaus joistain valmistuneista. Jotenkin on töissä syksy jälleen vienyt ajan ja voimat. Välillä on tarvinnut ns. nollausta eli kutominen on saanut ajatukset pois työkuvioista. On vain yritettävä irrottautua. Pidettävä pois kertyneitä ylitöitä ja saatava ajatukset taas nollautumaan. Väen vähyys vain teettää meillä jäljellä olevilla niin paljon. Väsyneenä ei myöskään suunnittelu ole vahvin laji, vaan tarvitsen siihen kiireettömän aikataulun.

Ehdin kuitenkin syksyllä käymään messuillakin. Tampereen messut olivat juuri sellaisena viikonloppuna, jolloin oli töissäkin todella kiirettä. Yleensä teen harvoin viikonlopputöitä, mutta juuri tuolloin oli pitkä kokous perjantaina illalla ja sitten sunnuntaina myös kaikkea. Jouduin messuille siis sinä päivänä kun oli kaikki muuttikin. Tampereen käsityömessuilta ostin muiden ostosten lisäksi myös Kaupunkilangan Rotvallilankaa ja saman tein aloitin siitä sukat. En ollut aiemmin kutonut tuosta Rotvallista ja neuleena ensituntuma oli positiivinen. Näissä sukissa kaikki värit ovat Rotvallia. Neulejälki tästä langasta on tasaista ja hyvää.
Malli: Kardemumman Ruusuiset, koko 38-39
Lanka: Kaupunkilanka Rotvalli, 80 g
Puikot: KnitPro koivuiset nro 2,75
Näissä Ruususissa on myös samoja Kaupunkilankoja. Ainoastaan tuo ruusujen syvänpunainen lanka on Novitan Nallea. Kaupunkilangassa ei ollut mieleistäni punaista. Nalle on kuitenkin paksuudeltaan hyvin samaa ja väriä ei paljon tarvittu.
Malli: Ruususukat by Kardemumma
Lanka: Kaupunkilanka Rotvalli sekä Novitan Nalle, 75 g
Puikot: KnitPro nro 2,75
Tampereen kädentaitomessuilla bongasimme Novitan Vip alueella keväällä myyntiin tulevaa Muumilankaa sekä vilauksen ihanista Muumisukista. Näiden ohjetta odotellaan nyt innolla. Ilmestyy ilmeisesti ihan erillisenä julkaisuna. Kevättä odotellessa.
Vielä lähikuvaa iloisista sukista.

2 kommenttia:

  1. Kauniit ruususukat, molemmat. On se vaan niin, että langoissa on suuriakin eroja minkälaista jälkeä syntyy. Onneksi on näitä 'tasaisen jäljen' lankoja, niillä on ilo neuloa.
    Mukavaa joulunodosotusta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.