maanantai 26. syyskuuta 2016

Ohje Syysunelma -pitsiin

Syysunelma -sukkien pitsineule herätti monessa kanssaneulojassa niin paljon kiinnostusta ja pyyntöjä, joten tässä siihen sanallinen ohje. Pitsineule on helppo ja onnistuu varmasti myös pitsineuletta aloittelevalta neulojalta. Silmukkamäärän tulee olla jaollinen seitsemällä ja koostuu seuraavista kerroksista.

1. neulo 2 n, 5 o
2. neulo 2 n, 5 o
3. neulo 2 n, langankierto, ylivetokavennus, 1 o, 2 o yhteen, langankierto
4. neulo 2 n, 5 o
5. neulo 2 n, 1 o, langankierto, nosta 1 s neulomatta, neulo kaksi oikein yhteen ja nosta nostettu silmukka yli, langankierto, 1 o.
6. neulo 2 n, 5 o
Aloita kuvio alusta.

Tässä sama kaaviona:


Tässä yhden sydänraidan ohje. Omissa sukissani silmukoita oli resorissa 62, pitsineuleen alkaessa lisäsin yhden eli silmukoita 63. Kantakavennusten jälkeen silmukoita oli 64. Pitsineuletta on varmasti käytetty monesti ja monessa eri variaatiossa. Mm. itselläni on ollut tästä yksinkertaisempi versio Romanttisissa pitsisukissa.

9 kommenttia:

 1. Laitoin ton mallin muistiin. Sulla on aika ohut lanka, osaatko sanoa jos teen 7.veikan langasta mikä siinä olisi silmukka määrä.?
  Millä tää sun silmukka määrä on jaollinen. ? Teen yleensä sukan niin että joka puikolla on sama silmukkamäärä.Tuohan kuvio olikin tuossa lavassa päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmukkamäärän tulee olla jaollinen seitsemällä tai sitten tehdä kuvio vain osaan sukasta.

   Poista
 2. Kiitos ohjeesta! Todella kauniit ja edellisestä postauksesta luin, että olitte eksyneet tuttuun kaupunkiin sukkia kuvaamaan;)

  VastaaPoista
 3. Kaunisi malli, joka lähtee testaukseen heti kun saan alla olevat työt valmiiksi. Kiitokset ohjeesta.

  VastaaPoista
 4. ompa vanhoja kommenttoja ..mie nyt nappasin tämän ohjeen ja tosi selkeästi olet ohjeen laittanut..ihanat sukat jotka miul nyt puikoilla..kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tästä jo hieman aikaa kun nämä kudoin. Mukavaa, että löydit ja ohje tuntui kivalta.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.