sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Syysunelma

Herkkää pitsiä,
kevyt, pehmeä kosketus.
Niin kaunis,
lämmin ja suloinen.
Syysunelma.
Kokeilin uutta pitsimallia ohuelle langalle. Puikoilla tämä näytti ihan tavalliselta pitsineulokselta. Malli oli kiva kutoa eikä mikään vaikea. Valmiit sukat saivat minussa aavistuksen siitä, että kauniit on. Tyttäreni vetäessä tänään sukat jalkaansa huokaisin ihastuksesta jo nähtyäni ensimmäisen sukan jalassa. Kuinka kaunis pitsimalli! Tämä malli jää varmasti sellaiseksi, jota teen useammat. 
Malli lähti ihan kokeilemalla yhden toisen pitsineuleen jälkeen. Olen tästä yksinkertaisemman version kutonut aikaisemmin ja päätin lisätä siihen vähän kerroksia. Avautuessaan pitsistä muodostui pieniä sydämiä jalan ympäri.
Valkoisesta, ohuesta langasta neulottuna tämä malli on kyllä edukseen. Pitsikuvio avautui jalassa todella kauniiksi neulepinnaksi. Mallia näihin sukkiin ei ollut, vaan sukat syntyivät sitä mukaa kuin kutominen edistyi.
Malli: Syysunelma by Kardemumma
Lanka: Alize Superwash, 69 g
Puikot: Bambuiset nro 2,5
Kuvauspaikkana Kuopion vanhin puisto, Snellmaninpuisto. Mallina tyttäreni. Kuopiossa oli uskomattoman kaunis ruska juuri nyt. Kuvausassistenttina mieheni, jolle suuret kiitokset mallin kantamisesta. Meillä on nämä käsitöitteni kuvaamiset olleet viime aikoina hyvin piristäviä retkiä. On tullut ulkoiltua ja hauskaa on ollut. Niin tälläkin kertaa.

7 kommenttia:

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.