lauantai 10. syyskuuta 2016

Vieno

Maalis-huhtikuun vaihteessa kudoin varastoistani löytyneestä vaaleanpunaisesta Nalle -kerästä nämä sukat. Mallin suunnittelin siinä kutoessa ja ajattelin kirjoittaa sen puhtaaksi. Mutta sitten ilmestyneessä Novitan lehdessä oli lähes samanlaiset sukat kudottuna, joten jätin ohjeen muistiinpanojeni kätköihin. Pitsineule on hyvin yksinkertainen, mutta ihan mukava kudottava. Työ etenee huomaamatta, kun on jokin malli seurattavana. Ja tämän pitsineuleen oppi ulkoa helposti.
On aina kiva suunnitella uutta ja luoda omia neulemalleja. Kokeilla ja testailla, mitä erilaisista pitsineulekuvioista syntyisi. Pidän itse paljon pitsineuleesta sekä kirjoneuleesta. Ihan tavalliset sukat ovat yleensä sellaisia välipalaneuleita, joita kuitenkin aina tarvitaan. Perussukat ovat kaikesta huolimatta aina oltava myös. Romantikkona silmiäni kuitenkin helliin kauniit pitsisukat.
Vielä kelit puutarhassa jatkuu ja istutettavaa on paljon. Lomakin loppuu ja maanantaina alkaakin jälleen työt. Sitä ennen yritän kuitenkin saada vielä yhden parin pieniä sukkia valmiiksi. Paljon en ole kesälomalla kutonut, aika on mennyt retkeillessä ja puutarhassa. Mutta aina jotain kuitenkin valmistuu.
Malli: Vieno by Kardemumma
Lanka: Novita Nalle, 76 g, koko 38
Puikot: Nro 3

17 kommenttia:

 1. Aivan ihanat! Väri on täydellinen tähän malliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Siltä minustakin tuntui lankaa valitessani.

   Poista
 2. Tää on kyllä tosi kaunis pitsimalli. (: Simppeli mutta kuitenkin tässä on sitä jotain. Eli kauniit sukat, eihän siitä muuta voi tullakaan. :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit, niin kauniit sukat! miten tuo malli ja langan väri käykin niin yhteen.

  VastaaPoista
 4. Oi niin kauniit! Ja tuo värikin on ihana !

  VastaaPoista
 5. Näitä ihalin jo FBssakin, tosi kauniit. Minä myös vasta aloittelen neulekautta. Kesä ja piha vaatii kyllä osansa ja mikäs siinä. Pihapuuhat on kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piha on meillä ainakin vienyt tänä kesänä aikaa. Ollaan tehty aika isoja muutoksia ja kaadeltu puita. Hommaa vielä piisaa ja nyt lomakin loppuu, joten aika vähän on vielä aikaa käsitöille. Mutta ihanaa puuhaa se on.

   Poista
 6. Aivan ihanat! Olisko näihin ohje saatavilla? :)

  VastaaPoista
 7. Nallesta minäkin tykkään. Kauniita sukkia oikeassa maisemassa.

  VastaaPoista
 8. Todella kauniit sukat! Olisiko mahdollista saada ohje näihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitetaan harkintaa. Hyvin samanlaisia on kyllä tullut vastaani sen jälkeen kun nämä kudoin, niin jäi ohje kirjoittamatta.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.