tiistai 20. syyskuuta 2016

Pengotaanpa koria

Kuvausmatkalla minulla oli mukanani tämä kori täynnä neuleita. Pengottiin koria aina siirtyessämme kuvauspaikasta toiseen ja yritettiin pysyä mukana, että kaikki sukat tulisi kuvattua. No, jotkut tuli sitten kuvattua jopa kahteen kertaan eri paikoissa, mutta mielestäni kaikki sukat tuli ikuistettua. Miten ne pysyykään selvillä jossain suuremmissa kuvauksissa, että kaikki tarvittava tulee ikuistettua?
Keväällä sain muutaman kerän Regian sukkalankoja. Nämä olivat sitä paksumpaa lankaa eli suurin piirtein Nallen paksuusluokkaa olevaa lankaa. Sitähän on kiva kutoa ja sukkien saajaksi tuli tällä kertaa mieheni. Hänellä on tarkka maku sukkien suhteen. Ne ei saa olla yhtään liian isot juuri valmistuttuaan, sillä sukkahan venyy aina käytössä hieman ja tulee sitten liian isoksi hänen mielestään. Hänen kapea, neljäkakkosensa, on siis aika tarkka jalka tehdä sukkia. Kantapää pitää olla just eikä melkein ja varsikaan ei saa olla kovin pitkä. Mutta hän pitääkin sitten ne sopivat sukat puhki asti, mieluisiksi kun on huomannut.
Tajusin vasta kotona, ettei näiden sukkien varsia tullut kuvattu kuin tuossa korin päällimmäisinä sukkina. Mieheni tasapainoili kelon päällä ja veti farkkujen lahkeet tiiviisti sukkien päälle. Niinhän niitä pidetään. No, tavallinen 2 o 2 n resori niissä on, joten ei mitään uutta. Lanka oli hyvin riittoisassa 150 g kerässä ja näistä jäikin ihan mukavan kokoinen jämäkerä jäljelle. Siitä saa vielä jotain yhdistettynä toiseen lankaan.
Malli: Perussukka 42 by Kardemumma
Lanka: Regia 6 fädig, 101 g
Puikot: KnitPro 2,75

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.