keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Ei turhia hukkapätkiä

Kaksi Regian 6 facht -kerää ja kolmet sukat. Ei minusta hullummin ja lanka riitti mainiosti. Tämä on jäljellä noista langoista, kahdesta 150 g kerästä. Sinistä on jäljellä huimat 125 cm ja raitalankaa sitten enemmän. Joskus on todella hienoa neuloa jotkut lankakerät loppuun kuten tuon sinisen kohdalla kävi. Onnistuisipa useamminkin, ei jäisi niitä pikkukeriä niin paljon. Vaikka kyllä minä nekin aika onnistuneesti saan katomaan erillaisiin sukanraitoihin. Raitalangat ovat haastavempia, mutta yksiväriset on helpompia kutoa loppuun. Tunnistatko, mistä sukista keränloput ovat?
Aluksi oli näistä sukista jäänyt keränloppu. Raitalangat on joskus aika haastaviakin neulottavia, sillä raitaraportit ovat pitkiä ja keristä jää helposti vain yksi raitaraportti, jota on vaikea jakaa kahteen sukkaan, jos haluaa samanlaiset sukat. Minä en oikein osaa olla eriparisukissa. Näistä onneksi jäi enemmän lankaa yli, joten päätin yhdistää sen yksivärisen langan kanssa ja neuloa vielä yhdet sukat.

Sukkien raitaista elävyyttä hillitsee näistä sinisistä sukista jäänyt keränloppu. Tuossa raidallisessa oli jotenkin samaa värimaailmaa ja ajattelin, että ne sopisivat hyvin yhteen. Lankakin oli vielä samaa merkkiä ja paksuutta, joten ongelmia ei pitäisi tulla. Valitsin sinisen langan aloittamaan sukat sekä kantapäähän ja kärjen ajattelin neuloa sitten sen mukaan, miten lanka piisaa. Ja aika hyvin se riitti.
Sukista tuli tällaiset. Ei yhtään hassummat arkisukat ja niin pehmeät jalkaan. Regia on mukavan pehmeä lanka, mutta kestää kuitenkin käyttöä. Ihan loppuun sininen piti jännityksessä, riittääkö kahden kerroksen raitoina, vaan en kokeillut ja kärjessä kudoin vain kerroksen raitoja muutaman. Sattui vielä sopivasti raitalangassa sininen kohta, niin ei juuri huomaa. Sininen olisi ehkä riittänytkin loppuun asti, mutta en kokeillut. Purkamaankaan en alkanut, kun huomasin tilanteen. Olkoot noin.
Malli: Raitasukat kahdella värillä by Kardemumma
Lanka: Regia 6 facht, 87 g. Koko 38
Puikot: KnitPro 2,75

4 kommenttia:

 1. Komeet raitasukat, hienot värit. Oot kuvannut kauniisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvaaminen ei aina onnistu, mutta joskus tulee yrittämättäkin hyviä kuvia. Toivottavasti kuvat inspiroivat muitakin.

   Poista
 2. Noi siniset raitasukat ovat ihanat!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.