sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Noinkohan vain

Näiden sukkien mallin löydin Lankamaailman sivuilta. Siellä on jonkin verran ilmaisia malleja ja joukossa oli myös tämä pitsisukkamalli. Ohje oli muuten hyvin kirjoitettu, mutta kantapäätä aloittaessa katosi yllättäen 10 silmukkaa. Kokenut neuloja selviää tuosta lapsuksesta helposti, joten sen takia ei tarvitse ohjetta hyljeksiä. Pitsineuleen oppi joutuisasti ulkoa ja sukat valmistui huomaamatta, kun neuloi mallikertoja.
Toinen sukka oli valmiina lähdettäessä mökille ja toista kudoin matkalla. Pimeys yllätti, joten viimeiset kärkikavennukset meni vähän mututuntumalla, kun silmukoita ei juuri erottanut. Pellavan väri oli aika haastava neulottava hämärtyvässä autossa. Mutta hyvin onnistui ja sain sukat valmiiksi matkalla. Sukkiin käyttämäni lanka on hyvin miellyttävää neulottavaa ja tuntuu jalassa mukavalta.
Sukkien kuvaaminen Rukan maisemissa olikin sitten nauruhermoja kutkuttavaa. Nauroimme ääneen moneen otteeseen. Sanoin nousevani eräälle isolle kivelle seisomaan ja kuvaajana toiminut mieheni siihen, että noinkohan vain. Kivelle seisomaan nouseminen jäi haaveeksi, mutta istumaan sentään pystyin reunalla. Ja kyllä sen kuvistakin huomasi, että piti jännittää hirveästi pysyäkseen kuvausasennossa edes jonkin aikaa hiljaa paikoillaan, että kuva olisi onnistunut. Mutta hauskaa tämä oli, vaikka kuvat ei sitä kerrokkaan.
Malli: Lankamaailman kesäiset sukat
Lanka: Alize Superwash, 72 g
Puikot: Bambuiset 2,5

9 kommenttia:

 1. Melkoinen virhe ohjeessa jos kokonaiset 10 silmukkaa katoaa, jännä ettei ole oikolukijan silmään sattunut... Kauniit sukat joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain häikkää siinä oli. Mutta ohjeen kirjoittaminen on todella haastavaa. Kohdan kyllä selvittää helposti ja kuva apuna auttoi. Kiitos kehuista! Tykkäsin itsekkin sukista.

   Poista
 2. Kauniit sukat! Niin kiipeilyt on kyllä jääneet pois ja lattialta ylösnousukin on hankalaa. Kolmevuotiaasta ei ole apua, vaikka hän mielelään mummia auttaa -oikeastaan haittaa enemmän. Sitä nyt ei raaski sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei henno sannoa avuliaalle pikkuiselle. Mutta niin siinä vain käy, rupeaa olemaan liian varovainen ja kankea - hiljakseen.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.