lauantai 17. syyskuuta 2016

Ruskaa ja sukkia

Eikös aina lähdetä pohjoiseen kuvaamaan eri lehtiin ja muihin julkaisuun hienoja kuvia? Kokeilin samaa ja ajeltiin mieheni kanssa Rukalle ottamaan kuvia sukista. Itse asiassa sukkien kuvaaminen ei ollut se pääasia, mutta se tuli siinä sivussa, kun teimme ruskaretken mökille. Sukkia oli kertynyt aika monta paria kuvattavaksi sitten kevään, joten menihän siinäkin puuhassa jokunen tunti. Mutta sai samalla raitista ilmaa ja kyllä meillä oli hauskaa, kun kiipeiltiin ja poseerattiin vaihtaen sukkia välillä. Naurettiin ääneen, miten sitä onkin niin kankeaksi tullut, kun ei tasapaino meinannut pysyä kivillä tai kelolla istuessa. Maasto oli kyllä paikkapaikoin aika jyrkkää.
Ensimmäisenä esittelyyn jo kesällä valmistuneet ihan perussukat. Neuloin iltaisin aina vähän matkaa, joten neule ei saanut olla kovin monimutkainen seurattava ja sellainen, jota pystyi jatkamaan pitkänkin ajan kuluttua. Aikaakin taisi mennä normaalia enemmän, koska työ oli todellinen välipalatyö. Neulottiin silloin, kun sattui huvittamaan. Koska perussukkia tarvitaan aina, otin käsittelyyn jo muutama vuosi sitten Tampereen kädentaitomessuilta hankkimani Novitan Nalle Taika -lankakerät. Niistä yksi väri oli tämä lilan ja ruskean kirjava.
Nalle on ollut aina yksi suosikkilangoistani paksuutensa vuoksi. Se ei siis ole mikään liian paksu ja siitä on ihan kiva neuloa. En ollut hetkeen aikaan neulonut Nallesta ja ihan mukava siitä oli neuloa. Lanka oli Novitan messutarjouksia, eikä varmaan ole enää myynnissä. Mutta Taika-sarjaan on tullut joka välissä uusia, ihania värejä. Lankavarastoni kevennykseksi en hankkinut uusia lankoja ja näin sain hieman vajausta keriini. Yksi kerä riitti vallan mainiosti näihin sukkiin. Ja jäihän siitä jämät vielä jäljelle. Ei se varastoni paljon vajennut ja uusia keriä tulikin hankkittua loppukesästä vielä lisää, joten kaikkiaan lankavarastoni kasvoi kesän mittaan. No, se on taas aivan eri tarina se.
Malli: Perussukka by Kardemumma
Lanka: Novita Nalle Taika, 74 g
Puikot: KnitPro nro 2.75

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.