sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Romanttisten sukkien ohjekaaviot

Nämä sukat kudoin jo heinäkuussa 2012. Siitä lähtien on niiden pitsineuleen kaaviota minulta kyselty useampaan kertaan. Otin nyt puikoille uudestaan saman mallineuleen tehden hieman erillaisen sukan. Tämä pitsineule on hyvin yksinkertainen. Voit mielin määrin muutella sitä, tehdä uusia jaotuksia kutomalla pitsineuletta myös oikean neuleen tilalle. Aluksi aioin tehdä hienon kaavion, mutta päädyin kuitenkin ottamaan kuvan piirroksestani. Taitava kutoja saa tästä kyllä sukat neulottua helposti.

Sukan varressa on minulla silmukoita 60. Näin pitsineule asettuu siihen oikein. Voit käännellä pitsineuleen paikkaa, mutta alla oleviin sukkiin kudoin sen noin, kun piirroksessa on.
Toivottavasti tästä on apua teille ohjetta tiedusteille. Hässäkkä kuvassa on siis: langankierto, nosta 1 silmukka neulomatta, neulo kaksi seuraavaa oikein yhteen, nosta neulomaton silmukka yli, langankierto. Voit toki laittaa puikolla nuo oikeat silmukat vierekkäin ja aloittamalla kantapää siten, kuin haluat pitsineuleen asettuvan sukassasi. Minulla puikonvaihto asettui noihin kolmeen oikein kudottavaan. Kuvassa yhden puikon silmukat.
Tämmöiset mallisukat kudoin tällä kertaa tuolla pitsineuleella. Sukkien koko on 39. Pitsineule jatkuu koko jalkapöydän yli aina varpaille saakka, kuten alla olevasta kuvasta huomaat. Väri on fuksia, vaikea kuvattava väri milloin tahansa. Varren mitta 19 cm. Ehkä tässä pianon koskettimilla otetussa on kuvassa lähinna oikeaa oleva väri. Maijan lankakartassa väri numero 248.
Malli: Romanttiset pitsisukat by Kardemumma
Lanka: Gjestal Maija, fuksia nro 248, 101 g
Puikot: KnitPro 2,5 Karbonz

Gjestal Maijassa on vallan ihanat värikartat. Hyvä valikoima Maijaa löytyy Ahkeraliisasta, Laihialta, josta lankani olen ostanut.

11 kommenttia:

 1. Ihanat sukat! Täytyykin laittaa tuo pitsineuleen kaavio itselle talteen, ja kokeilla joskus sitä :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat sukat. Kiitos pistineulekaaviosta.

  VastaaPoista
 3. Inat pitsisukat. Maija on kiva lanka, tykkään.

  VastaaPoista
 4. Tosi nätit ovat! Ja varmasti helpot tehdä :-)

  VastaaPoista
 5. Kaunis malli! En ihmettele yhtään että sen ohjeita on kyselty :)

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat ja pitsimalli vaikuttaa helpolta. Paljon kiitoksia ohjeesta, lainaan sitä omiin vaikkakin soveltaen.

  VastaaPoista
 7. Kiitos ohjeesta! Tuli kauniit sukat :) Hieman tosin sovelsin ohjetta.

  VastaaPoista
 8. Pistisukka ja ohjeet. Malli. Merja

  VastaaPoista
 9. Todella kauniit! <3 Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.