lauantai 10. lokakuuta 2015

Äkkiä neulottua

Äiti, tahtoisitko lähettä minulle pehmeän paketin? Ei lapasia ja pakkanen rupesi hätyyttelemään. Ja äitihän tahtoi. Sain viestin viime maanantaina puhelimeeni töissä ja illalla kaivoin lankalaatikoitani kotona. Päättelin, että yksinkertaiset lapaset ensipakkasille neuloo nopeimmiten raidoittavasta langasta. Saa vähän jotain jujua niihin ja lapaset nopeasti valmiiksi. Lapaset eivät myöskään saaneet olla mitkään liian paksut, joten langaksi valikoitui Teetee Pallas, luottolankani lapasten suhteen.

Ajattelin, että menee yötöiksi näiden kanssa, kun hoksasin aloittaa vasta iltakuudelta. Pidin ruokatauon ja kävin suihkussakin, ja siitä huolimatta laitoin kuvan tyttärelleni aavistuksen yli 11 illalla päätellyistä lapasista. Enkä edes loppujen lopuksi neulonut kovin kiireellä. Kirje postiin tiistaina aamulla ja niin ne olivat keskiviikkona laitettavissa pakkasentorjuntaan toisella puolen Suomea. Äidit ovat kummallisia, lasten toiveita pitää toteuttaa. Varsinkin noin vetoavia ja neuleisiin liittyviä. Missään välissä ei tullut edes mieleen sanoa, että hae kaupasta, niin saa nopeimmin.
Malli: Kardemumman oma peruslapanen
Lanka: Teetee Pallas, mustaharmaa, 56 g
Puikot: KnitPro 2,5
Tällä viikolla onkin neulottu pikaisia neuleita - ja vähän muutakin. Näiden sukkien tilaus tuli todella sopivasti torstaina illalla. Perjantaille oli suunnitelmissa monta tuntia istumista autossa, joten tarvitsin siihen neuleen. Kirjoneuletta en tykkää tehdä autossa, vaan neuleen tulee olla simppeli, niin voi rauhassa seurata maisemiakin. Varsinkin nyt, kun matkamme suuntautui reitille, jota olemme tainneet vain kerran aikaisemmin ajaa kymmeniä vuosia sitten.

Loin silmukat torstaina illalla ja sain varren vauhtiin. Menomatkalla kudoin sitten ensimmäisen sukan valmiiksi ja pääsin aloittamaan toistakin sukkaa muutaman sentin verran. Paluumatkalla neulontatyötä pystyin päivänvalossa jatkamaan lavan puoleen väliin saakka. Sitten siirsin neuleen sivuun, enkä neulonut pimeässä autossa. Tänä aamuna sitten neuloin toisenkin sukan valmiiksi.

Sukkiin toivottiin vain 10 cm pituista vartta, joten yksi Drops Fabelin kerä piisasi näihin juuri ja juuri. Langanpäitä ei ollut yhtään ylimääräistä pääteltävänä, vain aloitus ja lopetus. Harvoin onnistuu näin vähillä viimeistelytöillä.
Malli: Kardemumman oma perussukka
Lanka: Drops Fabel väri 100, 49 g
Puikot: KnitPro 2,5 koivuiset.

Olen minä neulonut tällä viikolla maanantain ja torstai-illankin välissä, mutta siitä myöhemmin. Välillä on aivan ihanaa neuloa ihan perussettiä.

5 kommenttia:

 1. Nopeasti toiveen toteutit ja kaunis on lopputuloskin.

  VastaaPoista
 2. Perusjuttut ovat niitä parhaitta neuleet joskus ☺. Ja onhan se ainakin minulle hirmu iso kunnia jos/kun joku meidän pojista pyydä jotain neulottua minulta. Pipo, kauluri, sukat tai lapaset. Ihan sama mitä toivovat, olen aina iloinen asiasta ja heti rupean mietimään mistä väristä tai langasta jos annetaan vapaat kädet. Mukavia neulomishetkiä!!!

  VastaaPoista
 3. Harmaa on kaunis ja tuntuvat kotisilta. tein tuosta samaisesta langasta pitkät sukat joskus itselleni lämmittämään kipeitä jalkojani.
  Automatkat ja junamatkat, joita itselleni viimeisen vuoden aikan on ollut kiitettävästi, vaativat yksinkertaisen neuleen. Autossa voi katsella maisemia ja junassa ei muun lisäksi paljon viitsi kuljetella--vain kerä ja puikot.

  VastaaPoista
 4. Kyllä sinä vaan olet nopea neuloja! Minun tulee harvemmin istuttua autossa repsikan paikalla, useimmiten olen siellä ratin takana itse, mutta silloin, kun olen kyydissä, niin tuo neule on kyllä ihan EHDOTON! Varmuuden vuoksi pitää siis olla aina valmiina sukkaneuleita joko varsi- tai jalkuinkohdalla. Kantapäätä en tykkää tehdä autossa, kun pitää katsella koko ajan ikkunasta ulos.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.