sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Klassikko

Tästä mallista on muodostunut jo klassikko Tämä kaunis pitsikuvio vain kiehtoo ja niin moni haluaa sellaiset sukat. Yhdet valmistui jälleen viikolla. Kuvausta vain odotin, sillä tiesin saavani mallitytön avukseni viikonloppuna. Näyttävät niin paljon paremilta jalassa kuvattuina.
Lankana näissä on käsityömessuilta löytämäni Alize Superwash. Olen etsinyt pitkään luonnonvalkoista, sopivan paksuista lankaa näihin ja tämä tuntui hyvältä kutoa. Koostumus langassa on 25% polyamidia ja 75% villaa eli ihan hyvä sukkalankaresepti. Käsityömessuilla lankakorin äärellä olleet naiset kehuivat kovasti lankaa, joten päätin kokeilla sitä. He olivat siitä kutoneet paljon. Ainoastaan pesua suositellaan 30 asteessa, ettei superwash -käsittely kärsi. Mutta ainahan neuleet on hyvä pestä, jollei käsin, niin ainakin villapeesuohjelmilla.
Malli: Novitan sukkalehti, Minna Metsänen, koko 39-40
Lanka: Alize Superwash, 117 g.
Puikot: KnitPro Karbonz 2,5

8 kommenttia:

 1. Ihanat sukat! Onko tuo kuvio miten vaikea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se loppujen lopuksi ole, mutta helposti tekee virheen, kannattaa pitää ajatus kurissa kun neuloo.

   Poista
 2. Nämä on kyllä aina yhtä kauniit, oikiassa oot. Valakonen tekkee herkän tästä malllista. Ite oon vasta yhet tällaset neulonu, mutta suunnitellu jo kauan tekeväni toiset.

  VastaaPoista
 3. Klassikkoainesta, todellakin. Nämä ovat aina yhtä hienoja siun tekemänä, värit kauniit, harmoniset ja jotenkin herkät. En yhtään ihmettele, että niin moni tahtoo <3

  VastaaPoista
 4. Oi mitkä sukat. kuola valuu kuvia katsellessa

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.