sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Toipilaan puikoilla pieniä töitä

Toipilaana ei ole vielä jaksanut kovin suuria ja monimutkaisia kutomuksia puikoille ottaa. Kuume vei totaalisesti voimat ja näitäkin on tehty vähän silloin ja tällöin. Pienenä välipalana olen kutonut lahjoituslangoista pieniä sukkia vauvoille Seinäjoen sairaalaan synnytysosastolle. Malli on tuttu Lise-Loten pikkuiset sukat ja vähän eri pitsikerrosmäärillä olen tuota vartta tehnyt riippuen langan paksuudesta. Langat näissä ovat Katian merinovillaa (marjapuuronpunaiset, 43 g), Viking of Norway Baby Ull (nutria, 21 g), Lanett (vaaleankeltainen, 18 g), Teetee Helmi (vihreä, 20 g) ja Novita Bambino (sininen, 20 g). Neljä keränloppua loppui näihin. Jäljelle jäi vai jokunen pätkä lankaa. Marjapuuron värinen kerä oli kokonainen, mutta ei siitäkään paljon jäänyt kaksien sukkien jälkeen. Yhteensä lankaa kului 122g. Vähästä määrästä nuo sukat tulee.
Tässä kuukauden mittaan on kertynyt täysi tusina näitä välitöinä tehtyjä pikkusukkia. Kaikki samalla mallilla. Useampi vajaa kerä lahjoituslangoista on saanut päätöksen ja muuttunut hyödylliseksi neuleeksi. Sukkien valmistuessa on ollut kiva laittaa niitä värien mukaan järjestykseen ja kivan keväisiä sukkia onkin tullut tehtyä. Näissä sukissa ylijäämälangat ja lankakeränloput ovat todella hyödyksi kauniilla tavalla. Kevätvauvojen pieniä varpaita lämmittämässä.
Täysi tusina suloisia pikkusukkia. Lähde sinäkin kutomaan vauvoille sukkia ja vajenna samalla käsityövarastoihisi jääneitä pikkukeriä pois kuljeksimasta. Sukat voi lähettää vaikka minulle, niin vien ne sairaalaan. Sähköpostiosoitteeni sivupalkissa. Fb:ssä meidät löytää ryhmästä: neuleita seinäjoen sairaalaan.

19 kommenttia:

 1. Onpa ihana värikimara! :) Kyllä noissa pikkuvarpaat tarkenee.

  VastaaPoista
 2. Aina yhtä kauniit käsityöt! Ihanat värit ja hienon tarkoitukseen menee.
  Olen kauan lukenut sun blogia ja suurella mielenkiinnolla seurannut sinun käsitöitäsi.
  Minunkin tekee yhä enemmän ja enemmän mieli neuloa johonkin hyväntekevään tarkoitukseen. Siinä asiassa sinä olet suuri inspiraation lähde!
  Catarina

  VastaaPoista
 3. Näissä ihan silmä lepää :)

  VastaaPoista
 4. Kauniin värisiä sukkia. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 5. Onpa hieno ja hyvää tekevä värisuora!

  VastaaPoista
 6. Heissan!Laittelin viikko,pari sitten myssypaketin tulemaan,toivottavasti tullut perille.Uusia työn alla.Keräile voimia ja anna kevään valon vahvistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paketti on tullut perille ja menossa sairaalaan. Moni on kysellyt myssysi ohjetta. Samoin sairaalasta on tullut palautetta, että se on todella hyvän mallinen.

   Poista
  2. Moda 2/2014 lehdestä vähän muokattuna:pitsireuna pois,tilalle joustin ja pientä säätöä muutenkin.Hyvä tietää,teen jatkossakin tuota mallia,jos kerran sopii pienten päähän.

   Poista
 7. Aivan mieletön karkkivärisuora!

  VastaaPoista
 8. Kaunis, kaunis värisuora!
  Toivottavasti voimat palailevat pikaiseen. Ei ole kiva olla veto pois :-(

  VastaaPoista
 9. Niin suloisia kuin vaan olla voi! Oikein hyvää vointia sinulle, onneksi tauti on jo taittunut! :-)

  VastaaPoista
 10. Voi miten upea väriympyrä! Tavattoman ahkera olet ollut kipeänäkin. Kyllä minulle karkkipaperit kelpaa! Laitan osoitteeni sähköpostiisi.

  VastaaPoista
 11. Hei, mullaoikeastaan vain yksi kysymys:
  Oletteko neuloneet kärjestä aloitettuun sukkaan jonkin muun kantapään kuin tiimalasin? Mulla ain jompaan kumpaan päähän jää ylimääräinen silmukka ja sen seurauksena parsittava reikä? Viimeksi tein teidän ohjeen mukaa ja toinen onnistui! Haluaisin myös lisätä muutaman silmukan ennen kantapäätä jotta sukka sujahtaisi helpommin jalkaan. Kiitos jos teillä on aikaa vastata.

  VastaaPoista
 12. Kauniita pikkusukkia. Paranemishaleja sinulle.

  VastaaPoista
 13. Viismummoista kertoo että tauti piti tiukilla. 8 päivää sairaalassa, nyt jo kohta viikko kotona, eikä vieläkään tunnu olo hyvältä. Kauniita sukkia olet saanut aikaan. Ahkerana, sairastamisesta huolimatta. Minä sain yhet aikuisten sukat valmiiksi, toiset aloitin mutta selällään on hankaletta neuloa. Ihania värejä langoissa, taijanpa ostaa minäkin kunhan vähän riskavun.

  VastaaPoista
 14. Mikä suloinen tusina:) Voi kurjuus, että tauti sinut sillä tavoin kaatoi, parantavia säteitä täältä.

  VastaaPoista
 15. Ihania pieniä sukkia. Minä kudon elämäni ensimmäisiä junasukkia työkaverin pojalle.
  Keuhkokuume on tosi rankka tauti. Minä sairastin muutama vuosi sitten todella rajun keuhkokuumeen, crp oli pahimmillaan yli 400. Viikko kotona, viikko sairaalassa ja vielä kaksi viikkoa kotona. Ja vasta muutaman kuukauden jälkeen tuntui siltä, että jaksoi taas kävellä ja pyöräillä. Vie tosi heikkoon kuntoon. Nyt minua surettaa kun toinen kaksosistamme sai keuhkokuumeen armeijassa, oli viikon sairastuvalla ja laitettiin sitten sieltä pois, että pääsi kuljettajaoppiin kuten piti. Viime viikonloppuna tauti taas yltyi ja kävimme päivystyksessä hakemassa hänelle hevoskuurin lääkettä, mutta sieltähän ei voida antaa lomaa eikä ottaa sairaalaan. Joten ohjelma armeijassa jatkuu entisen malliin, vaikka olo on tosi heikko. Toivon, että lääkkeet alkavat tehota ja hän paranee ilman mitään erikoisempia jälkitauteja.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.