maanantai 9. helmikuuta 2015

I Stockholm

Viikko vierähti äkkiä ja vietimme hieman lomaa. Ylimääräinen vapaa perjantaina ja matkustimme Ruotsiin vierailemaan nuorimmaisemme luona. Meillä oli auto mukana, joten ajelimme hieman laajemmalti Tukholmassa. Yllättävän pitkän lenkinkin jaksoin kävellä vanhassa kaupungissa. Liukkaat mukulakivet ja kipeä jalkani, joka hiljakseen on paranemaan päin, ei välttämättä ole paras yhdistelmä. Mukavaa meillä oli, kun oli jo kaupunkiin enemmän tutustunut opas mukana. Äidillä on aina ikävä näitä omia lapsiaan. Lankaa vain näkyi myynnissä todella vähän, joten en sitä tuonut laisinkaan tuliaisina.

Laina -myrskystä emme juuri tiedä mitään, laivamme lähti sunnuntaina aamulla. Minä tietenkin jännitin etukäteen, mutta ihan turhaan, myrky oli puhallellut yöllä. Hieman keinutti ennen Maarianhaminaa, taxfreessa pullot ja purnukat tippuilivat kaupassa, lattiakorit liukuivat pitkin lattiaa, mutta muuten oli ihan siedettävä aallokko, oikeastaan aika tyynikin saaristossa. Yö oli aika pitkällä päästessämme kotiin. Loppumatkasta satoi lunta, mutta onneksi liikenne oli hyvin vähäistä rantatiellä. Kutomisestakaan ei tullut oikein mitään, sillä otsalamppuni häiritsi kuljettajaa. Muutenkin neulominen on ollut vähissä flunssa viedessä voimat.
Pitkä alkupuhe pohjustamaan sitä, miksi nämä sukat ovat valmistuneet todella hitaasti. Olen ollut alakunnossa ja matkustellut. Näihin meni yllättävän kauan aikaa, mutta ehkä se kunto tästä taas palautuu ja kutominen pääsee omiin uomiinsa. Nyt ei edes ajatus riittänyt välillä tähän tuttuun malliin, vaan piti purkaa useamman kerran. Ihan tyhmiä virheitä tuli tehtyä, mutta purkaminen kasvattaa luontoa.
Malli on kuitenkin edelleen yhtä kaunis ja kiinnostava. Listalla on nyt vain aika monta muuta projektia jälleen odottamassa. Vuoteni neuleiden suhteen näyttää painottuvan selvästi kausiin sukkia tai lapasia. Nyt yritän tehdä niitä rinnakkain.
Malli: Novitan sukkalehti, Minna Metsänen, koko 39-40 harmaat
Lanka: Gjestal Maija, 179 g.
Puikot: KnitPro Karbonz 2,5

2 kommenttia:

  1. Ihanat sukat taas kerran :-)
    Kohenevaa kuntoa sinne!

    VastaaPoista
  2. Nuo pitsisukat ,isot ja pienet,ovat niin sieviä.Tauti pitää vaan potea nimimerkillä joulunalusaikana sairastellut.Joka aamu yritin saada joulua tehtyä,mutta iltapäivällä nousi kuume ja en yksinkertaisesti jaksanut mitään.Sitten terveenä taas uusin voimin .

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.