perjantai 5. tammikuuta 2018

Kaapeli AnniKaiselta

Miesten sukkamallien kanssa on tullut edelleen painiskeltua. Niitä kun ei niin kovin paljon ole ja jotain uuttakin tekisi mieli kokeilla. Tällä kertaa ajatus mallista löytyi AnniKaisen blogista. Mieheni kelpuutti mallin ja niin lähdin kokeilemaan. Palmikko vai kaapeliko se tuossa sukan sivussa kiehtoi omalla tavallaan. Illan kokeilin ja yritin saada samanalaista, mutta ei vain kaapelit tahtoneet kiertyä kuten olisi pitänyt. Neuloin ja purin. Lopulta oli mentävä nukkumaan ja antaa asian hautua.
Seuraavana päivänä sitten luovutin. Pyysin apua neulojatoverilta, AnniKaiselta ja sain palmikkoon avaimen. Nyt sujui jo kutominen aivan toisella lailla ja kaapelit sukan sivussa kääntyilivät kuten pitikin. Kaapelit yhdistin omaan perussukkaani ja se on hieman lyhyemmällä varrella kuin nuo alkuperäiset. Kaapelit kiertyvät kummankin sukan ulkosyrjällä ja saadakseni ne samoihin kohtiin aloitin 2o2n -neuleen eri tavalla molemmissa sukissa. Toisessa 2 oikealla ja toisessa 2 nurjalla. Näin kaapeli asettui sitten kauniisti samaan kohtaan molemmissa. Kannatti kokeilla tätä, tämä on kiva malli. Oli ilmeisen hyvän näköinen myös mieheni mielestä.
Malli: AnniKaisen kaapelit omassa perussukassani, koko 42-43
Kaapeleitten kaaviot 
Lanka: Novita 7 veljestä, harmaa, 146g
Puikot: Zing 3,25

4 kommenttia:

 1. Upeat sukat!

  Miesten sukkia olen minäkin pähkäillyt, tosin huomattavasti vähäisemmillä taidoilla ja osaamisella. Olisi kivaa saada tehtyä miehillekin jotain perussukkaa 'koreampaa' silti liikaa koreilematta. Naisten sukissa kun ei tarvitse varoa tuota koreilua ;-)

  VastaaPoista
 2. Kyllä on tyylikkäät kaapelit! Suosittelen myös Dude ja dudette mallia, löytyy koodilla: http://www.ullaneule.net/0210/ohjeet_dudejadudette.html

  VastaaPoista
 3. Hahaa, hienot sukat olet neulonut :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.