keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Kesä meni tuunatessa ja leikellessä

Hengissä ollaan, vaikka blogiin olen vähän huonosti ehtinyt kirjoittamaan. Puikoilla on ollut harmaat sukat, joita olen kutonut kesäkuusta asti. Mutta lopulta ne valmistui viime lauantaina ja kyllä, puikoilla on jo seuraavat.  Malli on edelleen sama tuttu ja tuttuun jalkaan nämä taitavat sujahtaa.

Malli: Novitan sukkalehti, Minna Metsänen, koko 39-40
Lanka: Cervinia Calzetter, harmaa, 159 g.
Puikot: KnitPro Karbonz 2,5

Mutta mitä sitten on puuhattu, kun puikot ovat saaneet olla kesälaitumilla?

Kahden opiskelijan asuntoja on kalustettu tuunaamalla edullisia huonekaluhankintoja. Vapautuneesta makuuhuoneesta onkin tullut maalaamo, jossa on maalattu kaksia eri tuoleja ja pöytää. Mieheni on hionut ja maalannut ja hyvin saatiinkin asunnot kalustettua. Lisäksi on hankittu kaikenlaista hyödyllistä ja tarpeellista opiskelija-asuntoihin ja viety pari muuttokuormaa eri puolille Suomea. Kotona onkin aika hiljaista, kun mieheni kanssa täällä kaksistaan asutaan.
Käsitöiden saralla on kädessäni olleet sakset aika paljon. Haaveet taitavat lisääntyneen huonetilan vuoksi vihdoinkin toteutua ja sitä silmällä pitäen olen leikellyt vanhoja lakanoita ja vaatteita suikaleiksi. Mukavaa ja rattoisaa kesäpuuhaa. Aika menee kuin siivillä samalla kuin ajatus lentää aivan jossain muussa. Monta pyöreää palloa on sujahtanut laatikoihin värien mukaan järjestettyinä ja uskoisin pääseväni kokeilemaan sommittelukykyäni.
Koska kangaspuut ovat hiipineet sisälle ja on kasattuina odottamassa kutojaa, on minulle tullut jo hieman toiveitakin tulevien käsitöiden suhteen. Kuopion asunnossa tarvitaan mustavalkoista mattoa, joten poikani toi minulle hieman Tampereen tuliaisia. Hieman yli 10 kiloa matonkudetta. Näissä olikin mukava parituntinen, kun kerimme ne yhdessä äitini kanssa. Ja kiinnosti homma hieman insinööriäkin.
Kangaspuut ovat nyt saatu vihdoin kasaan ja kolmenkymmen vuoden takaisia oppeja on muisteltu. Oikein hämmästelin, että onko siitä tosiaan niin kauan kun olen ollut artesaaniopintojen lomassa opiskelemassa kudontaa. Äiti on onneksi ollut apuna ja tukena loimen puihin laitossa ja pähkäillessä eri vaiheita. Tänä iltana pääsin jo ensimmäisiä kokeiluja suorittamaan ihan omilla kangapuilla. Jos sitten pääsisi mattoloimen kanssa vauhtiin tässä hissukseen.

10 kommenttia:

 1. Oi kuinka ihanaa! Mattojen kutominen on niin hauskaa ja aikaansaapaa, nopeasti näkyy kädenjälkeä. Täälläkin muuttoja tehty anopille ja pojalle, sekä kunnostettu, naulailtu, ommeltu ym mitä nyt koteihin yleensä tarvitaan, hankintoja unohtamatta.
  Ihanaa syksyä käsitöiden parissa, niissä aika kuluu nopsaan.
  -päivi-

  VastaaPoista
 2. Mukavilta tuunauksilta vaikuttaa nuo kesän työt ja tosi hyvödyllisiä. Kangaspuut ja loimi valmiina--aah!

  VastaaPoista
 3. Ihana, sinä olet taas online ☺.

  oooho, kangaspuut pääsivät taloon, kiva ajanvieto sekin ja hyödyllinen sellainen ☺

  VastaaPoista
 4. Hei ! Kiva, että olet palannut kirjoittelemaan :)

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa ihanalta. Ikinä en ole kangaspuita käyttänyt, mutta haaveena olisi joskus matto saada aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 6. Sopivasti olikin sulla täällä päivitys kun tulin lukemaan. Kesän olen ollut "lukutauolla" ja nyt kierrän ison kasan tuttuja blogeja katsomassa mitä ilmassa liikkuu näin syyskauden alkaessa.
  Kangaspuut tuovat vaihtelua käsitöihisi, kauniita neuleita kyllä mielellään katsoo ja inspritoituu niistä vaan kyllä matotkin ovat kivoja katsella.
  Hyvää syksyä Sinulle.

  VastaaPoista
 7. Kiva kun olet palannut kesätauolta. Siitäpä onkin vuosikymmeniä kun olen kangaspuita paukutellut.
  On se oudon tuntuista kun lapset lähtee omaan elämäänsä. Me ukon kanssa ollaan jo muutaman vuoden harjoiteltu kaksin oloa :)

  VastaaPoista
 8. On kyllä ollut aikaavieviä tuunauksia, mutta lopputulos on sitten vaivan väärti kun ajan kanssa tekee.
  Kangaspuilla paukuttelu on rentouttavaa - tai oli, viime kerrasta on aikaa... :)
  Nätin harmaat sukat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.