sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Syksyn toimia

Päivät kiität melkoista laukkaa. Kahden viikon työputki takana ilman vapaata. Torstaina rupesi jo tuntumaan, ettei tämä viikko lopu koskaan. Ja ihmekös tuo, kun viikkoon mahtui kahden viikon päivät ja viikonloppu siitä välistä eli 12 työpäivää. Eilen ei oikein osannut sitten olla mitenkään, kun sai aamulla nukkua ja syödä aamupalan rauhassa kiirehtimättä töihin. Tänään on ollut toinen ihana vapaapäivä. Kyllähän nuo alle jääneet vapaat saa sitten joskus vapaana, mutta kyllä viikonloppuvapaa on kivaa. 
Iltaisin olen hieman keskittynyt ja rentoutunut näiden sukkien avulla. Tuttu malli, kun ajatus ei ole kyennyt mihinkään muuhun. Lanka tosin oli aivan uusi tuttavuus, joten piti hieman laskeskella, että sai koon suht kohdilleen. Puikot olisivat voineet olla hieman suuremmat. Sukista tuli kuitenkin ihanan lämpimät tällä reseptillä.

Malli: Novitan sukkalehti, Minna Metsänen, koko 39-40
Lanka: Fortissima Socka 6-fach, 186 g.
Puikot: KnitPro Karbonz 2,5

Sukkien kudonnan välissä on kangastukille kertynyt muutama mattometri. Kaksi pikkumattoa on harjoiteltu ja mustia sekä valkoisia kuteita on jo käytetty. Todella mielenkiintoista puuhaa opetella matonkudontaa. Aika menee siivillä.

4 kommenttia:

 1. Ihanan lämpöisen näköiset sukat. Oho onpa sulla ollut pitkä työrupeama !!

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat olet saanut aikaiseksi. Minulla on tapana terapoida itseäni sukkien neulomisella myös, oikeastaan se on elinikäinen terapia, alkoi viitisen vuotta sitten kun lopetin tupakoinnin ja käsille piti jotain tekemistä saada. Ihanaista syksyä Kardemummalaan.

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat! Laitappa kuvia niistä matoista, se on mielenkiintoista ja mielellään lukisin siitä lisää. Olen itse kutonut mattoja kangaspuilla joskus 10 vuotta sitten, ja kovasti se oli kivaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matot ovat vielä puissa. Kun loimi on tarpeeksi pitkälle kudottu alan purkaa niitä sieltä pois ja eiköhän niistäkin kuvia vilahda täällä, kun sinne asti ehditään.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.