lauantai 17. elokuuta 2013

Äkkisukat

Meidät kutsuttiin tuttavien mökille yhdessä ystävien kanssa. Mietimme, mitä voisimme viedä tuliaisiksi ja lopulta keksimme, että viemme villasukat sekä isännälle että emännälle. Puolitimme tehtävän ja minulle jäi tehtäväksi ne isännän sukat ystäväni hankkiessa emännälle. Eihän siinä mitään. Keksimme vain asian myöhään keskiviikkoiltana ja varastoistani ei löytynyt valmiita miesten villasukkia. Kaikki valmiit olivat jo menossa johonkin. Ei auttanut kuin ryhtyä kutomaan. Torstaina illansuussa sitten pääsin aloittamaan nämä. Puutarhassa riitti kuitenkin projektia jälleen ja niiden töiden jälkeen sain ennen nukkumaan menoa valmiiksi vasta ensimmäisen sukan varren. Tein hieman tavallista lyhyemmän eli vain tämmöisen matalamman version, että ehtisin saada sukat ajoissa valmiiksi.
Perjantaina aamulla kudoin kärkikavennusta vaille lavan ensimmäiseen sukkaan ja lähdin töihin. Töiden jälkeen kavensin kauppareissun automatkoilla sen sukan sekä aloitin toisen. Kävimme kuitenkin hakemassa perennoja illalla ja ne purkitettuamme ehdin vasta yhdeksän maissa illalla kutomaan vartta lisää. Illan mittaan sain kantapään tehtyä ja nukkumaan. Tänä aamuna olen sitten saanut toisenkin sukan valmiiksi. Purkasin myös toisesta kärkikavennukset ja jatkoin sitä hieman, kun osoittautui liian lyhyeksi. Minulle jäi jopa ruhtinaallisesti aikaakin. Sukat olivat valmiit puoli yhdeksän ja vasta puolelta päivin lähdemme tuolle vierailulle. Äkkiseltään en muista näin kiirettä pitäneen sukkien teossa. Varsinkin, kun kutomisaikaa ei tuntunut löytyvän laisinkaan muiden töiden välistä.

Malli: oma miesten perussukka, koko 42, 52 silmukkaa.
Lanka: Novita 7 veljestä harmaa ja Novita Jussi, vihreä, 124 g.
Puikot: KnitPro 3,25.

Sukat veivät tämän vuoden langankulutuksen yli 6 kilon. Tarkalleen 6 kiloa ja 63 g. Ei paljon, mutta onhan tullut tehtyä paljon muutakin kuin kudottua.

5 kommenttia:

 1. kiireprokektisi sujui hienosti!! kivat sukat!

  VastaaPoista
 2. Kyllä sitä taitaja tekee lyhyessä ajassakin!

  VastaaPoista
 3. Hienot sukat! Noita harmaita sukkia tässä ja sitä edellisessä postauksessa katsellessa tekee mieli aloittaa sellaisten teko.Niissä on jotain reilua, kotoista ja nostalgista!

  VastaaPoista
 4. Nopeasti sait sukat tehtyä kaiken kiireen keskellä! Miten se niin usein tuntuukin olevan niin, että sopivia sukkia ei varastosta löydy, vaikka kaiken aikaa neuloo. Tuttu tunne. =)

  VastaaPoista
 5. Miesten sukat ja ed. postauksen sukat kauniita, perus raitasukka on hyvä malli peruskantapäineen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.