keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Harmaata lämmintä kesää kohden mentäessä

Pohkeissani on viime viikkojen tuulet tuntuneet. Jalkoja on särkenyt. Muistin, että tyttäreni toi minulla yhtenä kesänä, kun jalkani olivat oikein kipeät minulle pitkät, palmikkovillasukkansa, että pistä äiti nuo jalkaan. Joten puikoille valikoitui tämä villasukkaohje. Väriksi harmaa, jota olisi mahdollisimman vähän käsitelty ja olisi siten lämmin lanka. Paksutkin nuo palmikkosukat ovat, joten pitäisi nyt tarjeta, vaikka kesä on tulossa.
Tuntui aika oudolta kutoa paksua lankaa, kun on ohuesta tehnyt. Nopeastihan tästä sukat valmistui verrattuna ohuesta langasta kutomiseen. Vappuviikonloppuna oli useampi päivä aikaa kutoa ja tällä viikolla olen vähän aamuisin ehtinyt ennen puutarhahommiin menoa. Vappuna ulkona tuuli ujelsi ja välillä tuli lunta. Oikein mainio keli tehdä itselle pitkiä, paksuja sukkia. Nyt lomaviikollani on ollut vähän mukavemmat kelit olla ulkona.
Palmikkokuvio on näissä näyttävä. Ja yllättävän hyvin se myös muistui mieleen, mihin suuntaan milloinkin palmikkoa käännettiin. Kavennukset takana tein aina samalla kerroksella kuin palmikonkäännöt olivat, ei tarvinnut laskea erikseen niitä kerroksia. Olisivat itse asiassa olleet vähän tiheämmässä. Mutta hyvin piisasi sukan varsi niille. Nyt on särkeville pohjelihaksille lämpimät sukat mammallakin, oikeat pässinpökkimät karheudessaan. Ainakin sellaiselta ne tuntuvat. Ja kelithän pitäisi jälleen viikonloppuna muuttua kylmemmiksi.
Malli:  Palmikkosukat by Anne-Maija Immonen, Novitan lehdestä
Lanka: Novita 7 veljestä, vaalea harmaa nro 047, 235g
Puikot: Bambuiset nro 3,5

2 kommenttia:

  1. Nätit palmikkosukat. (: Kyllä se lämpö kummasti auttaa kipuiluun. Omalle äidille monet pitkät sukat on tullut tehtyä. Itsekin kyllä talvella käytän.

    VastaaPoista
  2. Tosi nätit,nuo sukat kun laittaa hameen kanssa talvella sukkahousujen päälle niin kyllä varmasti tarkenee ja tosi ihanat.
    Itse aloitan syksyllä kutomaan luonnon valkoiset palmikko sukkahousut.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.