keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Keväinen lankatulva

Jos alkuvuosi meni vähemmällä lankaostamisella, on kevät korjannut hyvinkin asiaa. Viime viikolla vietin pari päivää seikkaillen Tampereella. Yötä olin Ilveksessä ja aamulla piipahdin ensi töiksi Verkarannassa. Siellä oli paksua Pirkkalankaa mukavasti tarjouslaatikossa. Valkoinen väri olikin loppu varastoistani, joten sitä tuli otettua. Mutta sitten tarjolla oli myös muitakin ihania värejä. Sukeltelu lankalaatikkoon aiheutti melkein kilon lisäyksen varastooni. Mutta hintakin oli niin sopiva, 39 e/kilo. Tämä on ihanaa, paksua ja lämmintä lapaslankaa.
Tarjolla oli myös laatikollinen Kirjopirkkaa. Otin kaikki tarjolla olleet kirkkaat värit sekä pari vyyhtiä mustaa ja tummaa lilaa kumpaakin. Tähän laatikkoon sukeltaminen lisäsi lankavarastoani reilulla kilolla. Mutta hintakin oli vain 35 e/kilo. Normaalilla hinnalla tuo Kirjopirkka on 90 e tietämissä kilolta. Onnekseni sain tungettua molemmat kilot reppuuni, ettei tarvinnut kantaa kahta muovipussia koko päivää. Olin kyllä otettu löydöistäni.
Tänään posti toi jo viime viikolla tilaamani sukkalangat ja merinot Ablibrikselta. Pakettia olinkin jo kovasti odottanut. Pääsen testaamaan noita Socki lankoja. Mukana oli myös tilaamani Jorid Linkvikin iso lapaskirja. Kirjan malleissa on etenkin yksi, joka pitää varmasti kutoa.

Ja onhan sitä tullut vähän muutakin lankaa. Mutta tässä nuo mielenkiintoisimmat kasat. Joskus lankaa on tullakseen ja sitten menee taas pitkä aika, ettei tule uutta lankaa vajenevaan varastoon.

10 kommenttia:

 1. Neuloja tarvitsee lankaa. Olet saanut kivalla hinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin ite myös hinnasta. Tuolla Verkarannassa yritän pistäytyä aina kuin mahdollista vilkuilemassa tarjouksia. Harvemmin on ollut tuosta kirjopirkasta.

   Poista
 2. Hei toi lapaskirja kiinnostaa! Bokmål ei ihan taivu, joten osaat varmaan kertoo, onko kirjassa mallikuvat? Eihän se nyt voi olla niin hölmö, että olis pelkkä tekstiohje? :D t. Hyvää lapaskirjaa pitkään etsinyt.

  (ps. Ihania lankoja!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on englanninkielinen, mutta kaikista lapasista on kaaviokuvat, joiden perusteella on kirjoneulelapaset helposti kudottavissa, vaikka lontookaan ei taipuisi. Kauniita malleja.

   Poista
 3. Upeita löytöjä! Ja käyttötarvikettahan nuo ovat, hyvin tarpeellisia sellaisia kutojan maailmassa :)

  VastaaPoista
 4. Siitä tulee kyllä aina hyvä mieli pitkästä aikaa kun, löytää laatulankoja edullisesti!

  VastaaPoista
 5. Mäkin tilasin tuolta lankoja. Ekat langat ovat jo sukkina.
  Uusimmista en ole vielä aloittanut.

  VastaaPoista
 6. Tilasin minäkin. Socki vaikuttaa hyvältä ja jälki on hyvää. Miinuksena kerässä oli solmu jonka jälkeen värijuoksu vaihtui. Ei muuta kuin lanka poikki ja kerimään. Solmin oikeaan järjestykseen ja taas mennään.

  VastaaPoista
 7. Oikein hyvää ja iloista Juhannusta Sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.