maanantai 19. helmikuuta 2018

Ystävänpäiväsukat

Tammikuussa alkoi Facebookissa yhteisneulonta, Ystävänpäiväsukat 2018. Olen aiemmin osallistunut yhteen yhteisneulontaan ja totesin silloin, että tämä sokkona neulominen ei sovi oikein minulle. Silloin mallista ei ollut oikein aavistusta, mikä tuleman piti. Haluan nähdä aina mallin ensin, ennen kuin päätän värit sun muut. Nyt kuitenkin ajattelin mennä mukaan, koska aiemmin samat Taimitarhan yhteisneulonnat ovat olleet ihan kivoja malleja. Sain vielä houkuteltua toisen tyttärenikin mukaan ja ostin hänelle langat. Meille syntyikin kiva viestiketju aina päivittäessämme toisillemme tilannetta omien sukkien kohdalla.
Ensimmäisenä aloitin tuon viininpunaisen sukkaparin. Hommahan eteni niin, että joka aamu julkaistiin pätkä neulottavaa, joka oli sen päivän urakka. Kuitenkin minulle yhden raidan neulominen tuntui aika vähäiseltä päivän neulontatarpeeksi, vaikkakin se raita oli kirjoneuletta ja neulottiin molempiin sukkiin. Niinpä neljä päivää myöhemmin aloitin rinnalle toisen parin neulomisen, tuon sinisen. Aluksi siinä riitti neulottavaa, että sai toisen parin kiinni, mutta sitten tein molempia rinnakkain aina vihjeen verran. Pieni loma välillä sai vihjeitä vähän kasaantumaan, mutta ihan hyvissä ajoin nämä valmistuivat. Vaikka minulla oli kaksi paria neulottavaa ehdin siinä vihjeiden rinnalla neuloa muutakin. Kuvaamista sen sijaan sukat ovat odotelleet jonkun tovin, kun tarvitsin mallin, jonka jalkaan sukat saada esille. Omia jalkoja on niin vaikea kuvata.
Näihin viininpunaisiin käytin eri keränloppuja vaaleanpunaisista. Ja aika mukavasti sainkin kulutettua niitä lankoja pois korin pohjalta.

Malli: Ystävänpäiväsukat 2018, Nina Laitinen Desing, Taimitarha
Lanka: Novita Nalle, eri värejä vaaleanpunaista, viininpunainen ja valkoinen, yhteensä 164 g
Puikot: Pony nro 3 bamuiset
Punaisia kutoessa uusien väriyhdistelmien kokeilu sai suunnittelemaan toista paria. Sinisen ollessa mieluinen väri aloitin sitten siniset sukat. Niihin löytyi vanhaa Nallea tuo tumma sininen. Se olikin huomattavasti paksumpaa kuin viininpunainen lanka.

Malli: Ystävänpäiväsukat 2018, Nina Laitinen Desing, Taimitarha
Lanka: Novita Nalle, eri sinisen värejä ja valkonen, yhteensä 166 g
Puikot: Pony nro 3 bamuiset
Sukat valmistuivat kuin huomaamatta ja saimme tyttäreni kanssa omamme valmiiksi liki samanaikaisesti. Hän ei ole ennen kutonut polvimittaisia sukkia eikä kirjoneulesukkia, niin oli hyvin tyytyväinen tähän yhteisneulontaan. Projektissa taisikin olla minulla kaikista antoisinta tämä yhteisneulonta tyttäreni kanssa.

Omalle käsiallalleni malli on aika kapea. Myös valittu puikkotyyppi vaikuttaa sukan leveyteen. Erilaisilla puikoilla kun tulee helposti hieman erilaista käsialaa. Jouduin lisäämään varteen yhden kuviokerran pidempään jalkaan, mutta jalkaterä taas tuli ihan oikean mittainen. Kiva projekti jossa sai kulutettua mukavasti lankakerien loppuja pois lankakorista. Ohje sinänsä on helppo seurattava.

Muutama puute ohjeessa on, mutta ne tottunut neuloja ohittaa huomaamatta. Ensikertalaista auttaisi kavennusten merkkaaminen myös varressa kaavioihin samoin kuin nilkassa. Ei jäisi huomaamatta kaventaminen. Eniten minua häiritsi mallissa se, kun takana kuvat eivät kohdanneet, vaan sinne jäi vähän epämääräinen raita. Moni aiemmin Taimitarhan neulonnoissa mukana ollut onkin ratkaissut ongelman kuvioväreistä muodostuvalla pystyraidalla. Hyvä idea, varsinkin jos on tarkka kuvion kohdistuksissa kuten minä.

4 kommenttia:

 1. Mistä ihmeestä noiden iki-ihanien Ystävänpäiväsukkien ohje löytyisi? Olenpa hiukan pulassa ja paljon ihastuksissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje löytyy Facebookista tai sitten Nina Laitinen desing -sivustolta. Hinta näytti olevan tuolla sivulla 2 e. Facebookissa ilmainen.

   Poista
 2. Aivan ihanat sukat - vielä kun löytyisi ohje jostain...

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihanat sukat, olet kyllä taitava♥ Mukavaa talvipäivää!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.