sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Vadelmasäärystimet

Ikä tuo mukanaan halun kääriytyä lämpimään. Jostain syystä jäseniä kolottaa ja päivän rasitukset tuntuu. Mitä enemmän vuosia kertyy, sitä mieluisempaa on laittaa villaa vasten ihoa. Olen kyllä tykännyt aina lämpimästä. Itselläni pohkeet ovat usein yöllä kipeät ja viileät ja jaloissa vetää suonta helposti. Pitkään olen jo etsinyt sopivan romanttista mallia kutoa itselleni säärystimet ja vihdoin hoksasin lähteä muokkaamaan Dropsin lapsille tehdystä Rasberry Cream - mallista aikuisen kokoisia säärystimiä. Silmukkamäärä oli hukassa, mutta kokeilemalla löytyi sopiva määrä silmukoita. Resorit tein toisin ja päättelin löysästi, ettei kiristä. Pitsineule kuitenkin löytyy tuosta Dropsin ohjeesta.
Lankana lähdin kokeilemaan Dropsin Nordia, jossa on alpakkaa, villaa sekä vahvikkeena polyamidia. Sukkalankana lanseerattu, mutta käy muihin asusteisiin vallan mainiosti. Lankaa oli ihana kutoa. Tuntui jo käsissä lämpimältä ja pitkät säärystimet lämmittivät jo kutoessa sylissä pidettäessä. Alpakkahan on tunnetusti lämmintä ja sitä tässä langassa on 45%. Voisin ajatella kutovani tästä myös sukat. En tiedä, kestävätkö päiväkäytössä, vaikka polyamidia on 30%. Lanka on niin pehmeätä. Mutta yösukkina olisivat varmasti ihanat. Lanka oli myös hyvin riittoisaa. Metrejä 50 g kerässä peräti 170.
Olen koko ikäni kärsinyt myös kipeistä polvista. Nivelet ovat yliliikkuvat ja kylmä keli ottaa hyvin herkästi niveliini. Yöllä sitten särkee helposti ja siksi tein säärystimet yltämään yli polvien. Lämmintä särkeville nivelille. Jos on liian lämmin voi säärystimet aina laskea alemmas nilkkoihin tai vetää ylemmäs tilanteen mukaan. Muutaman yön käytön jälkeen olen aivan hullaantunut näihin säärystimiin. Aivan ihanat käytössä ja lämpimät. Ei tekisi mieli riisua pois päiväksiki.

Malli: Drops Rasberry Cream -mallista aikuiselle muokattu
(linkki Ravelryyn ilmaiseen ohjeeseen tuossa lasten koossa)
Lanka: Drosp Nord, 166 g
Puikot: Knit Pro Koivupuiset nro 2,5

11 kommenttia:

 1. oi miten kauniit! Iso töiset kyllä tehdä, mutta varmasti palkitsevaa vetää valmiit säärystimet jalkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Työtä piisasi ja vähän pitkäänsä näitä teinkin. Mutta ihanat nämä ovat.

   Poista
 2. Nämä on semmoiset, että tekis mieli tehdä itsekkin. Facessa näitä jo ihastelin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla. Mallikerran oppi nopeasti ulkoa.

   Poista
 3. Onpa sievät! Miekin ostin tuota Nordia testiin, mut enpä ole ehtinyt sitä vielä korkata.

  VastaaPoista
 4. Kauniit. Minulla on ollut polven alle yltävät säärystimet pakkaspäivinä legginsien päällä, mutteivät en oikein pysy paljasta ihoa vasten, vaan valuvat alemmas. Mutta
  lämmittävät ne sitenkin. Niihin en ollut tehnyt mitään säärtä myötäileviä kavennuksia. Ne olin tehnyt "makkaraneuloksella".

  Miten muuten noissa mysteerilaatikkoneuleissa olet yhdistänyt lankoja? Teetkö solmut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tee solmuja, vaan päättelen langat. Niitä ei loppujen lopuksi vielä ole ollut kovin paljon.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.