tiistai 3. huhtikuuta 2018

Mysteerilaatikon neljännet sukat

Jälleen on mysteerilaatikolla pengottu ja lankakeriä valittu. Tällä kertaa käteeni osuivat laatikon puolessa välissä näkyvät kolme samanlaista kerää. Tai yksi oli kaksi keränloppua yhdessä ja kaksi oli kokonaista kerää. 
Miksi ihmeessä kokonaiset kerät jämäkerien laatikossa? Keriä on alunperin ollut neljä 50 g kerää. Olen näistä yhdet sukat joskus aikaisemmin kutonut ja kerät osoittautuivat aika ongelmallisiksi. Raitaraportti oli aika pitkä ja hyvin vähän erottuva, joten oikean aloituskohdan löytäminen vaati aika paljon kerän purkamista ja tutkimista. Nyt ajattelin selättää nämä ongelmat ja kutoa näistä sukat. Jälleen kerran purkasin keriä kauan, mutta lopulta selvisi miksi ovat niin vaikeita. Toinen kerä alkoikin päältä päin ja toinen sisältä päin ennen kuin olivat samanlaisia. Ei ihme, etteivät raidat tahtoneet osua kohdakkain. Ja sittenkin raitakohta oli hakusassa kauan. Onneksi rupesin epäilemään asiaa, sillä ihan hiljattain minulla oli ollut toinen keräpari, jossa kerät olikin keritty eri suunnista.
Ihan kelpo sukat niistä silti loppujen lopuksi syntyi kaiken tuskailun jälkeen. Tyytyväinen olen, kun sain nämä kerät kuljeksimasta lankalaatikoistani pois. Pieniä keräpalleroita vielä jäi, mutta nyt on värit kohdillaan. Joskus vain vaatiin tavallista enemmän panostusta, että joistakin keristä syntyy valmiit sukat. Näin valmistui mysteerilaatikon neljännet sukat.
Malli: Perussukka, 68 s, 3o1n resori, koko 42
Lanka: Alize Superwash, 76 g
Puikot: Nro 2,5 koivupuiset

Näiden valmistuttua mysteerilaatikko menikin jo mukavasti kiinni. Mysteerilangat ovat huvenneet mukavasti yksin ja yhdistellen toisten kanssa. Mitähän seuraavaksi ottaisi puikoille?

3 kommenttia:

  1. Kauniit värit! Minullakin taitaa olla jotain Alize-lankaa. Onko mielestäsi hyvää lankaa? Kestääkö esim.pesua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään Alizesta. On jotenkin lämmin lanka ja olen pessyt ja pitänyt tästä kudottuja neuleita.

      Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.