sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Vaaleanpunareunaista arkea

Mysteerilaatikon sisältö oli aluksi tämä. Tästä on jo kahdet sukat kudottuina ja kerät hieman pienentyneet. Kolmansiin sukkiin poimin oikean yläkulman kahden harmaan kerän loput. Niitähän käytin jo ensimmäisiin mysteerisukkiin. Keskeltä ylhäältä vaaleanpunaisen kerän ja aivan kuvan keskeltä punaruskean kirjavan kerän. Kirjavan kerän jaoin väriraporttien mukaan kahtia. Tämä määräsi, kuinka paljon sitä oli aina käytettävissä yhteen sukkaan. Vaakaa ei ollut mukana, joten lankoja ei voinut punnita ja katsoa riittävyyttä painon mukaan. Sukat täytyi kutoa vähän sormituntumalla.
Aluksi minulla oli vain harmaa ja punaruskeakirjava esillä, mutta totesin, etteivät ne taida riittää kaksitaan yksiin sukkiin. Siksi vaaleanpunainen lähti tukemaan näitä kahta ja hyvä olikin. Eivät kaksistaan olisi riittäneetkään. Niin pienet kerät niistä jäi jäljelle. Kirjavastakin vain vajaa väriraportti. Vaaleanpunainen lisä sukan suussa, kantapäässä ja kärjessä sai sukkiin myös kivan piristyksen.
Näistäkin tuli ihan kiva sukkapari. Suunnittelussa sovittelin värejä moneen järjestykseen. Sukat eivät syntyneet ihan ensimmäisestä mielikuvasta, mutta pyörittelemällä ja tuumaamalla pääsin hyvään lopputulokseen. Näiden sukkien jälkeen mysteerilaatikko menee jo hyvin kiinni. Samalla seuraavien sukkien suunnitelu vaikeutuu, koska kerät pienenee. Neljännet sukat ovat kuitenkin jo puikoilla, joten vielä löytyy yhdistelmiä.
Malli: Perussukka, 64 s, 3o1n varressa, koko 38-39
Lanka: Alize Superwash 100 värit 406 vaaleanpunainen,
21 harmaa ja 4448 kirjava, yhteensä 70 g
Puikot: Koivupuiset nro 2,5

10 kommenttia:

 1. Kivoja raitasukkia, ensimmäisissä oli kaunis se sydän-rivi.
  Odottelen edelleenkin, että teet sukat joissa raidat ei oo ihan tikitilleen samanlaiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai sellaisia sukkia tulekkaan. Paitsi näissä ensimmäisissä ei ollut raidat ihan presiis.

   Poista
 2. Kauniit raitasukat sait soviteltua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä on ihan mukavaa suunnittelua ja kokeilua.

   Poista
 3. Kauniit sukat! Minun tekisi niin kovasti neuloa... mutta tuo olkapää nyt vihottelee niin täytyy antaa sen huilata.

  VastaaPoista
 4. Hei sieviä sukkia:) Ja kysymys näkövammaiselta: onko sukat tehty 3o/1n vai millainen on neulemallisi?
  Kyselee Anni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuossa tekstissäkin teknisissä tiedoissa on maininta, että varsi on 3 oikein 1 nurin. Aluksi teen aina 12-15 krs 2oikein 2 nurin ja sitten tuolla toisella varren muuten. Jalkaterä on sileää.

   Poista
 5. Kiitos vastauksestasi:) Minun on kovin vaikea lukemalla poimia ne oleelliset tiedot pitkästä tekstistä, joten näin yksityisesti kysymällä saan juuri sen täsmä tiedon lyhyellä tekstillä ja pystyn hahmottamaan neuleohjeen suht' hyvin:)
  Terkuin Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä. Laitan yleensä tuon viimeisen kuvan alle tämmöiset tiedot itseänikin varten ylös. Auttaa myöhemmin ja helppo palata, kun tietää, että ne löytyy siitä kohtaa aina.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.