sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Ensimmäinen sukkapari mysteerilaatikosta

Mysteerilaatikosta valikoitui ensimmäisiin sukkiin lankaa peräti viidestä eri kerästä. Tässä raitalankakeriä oli kaksi, joista tasasin vain alun ja pääsin kutomaan samasta kohden. Ovatkin juuri tuon laatikon vasemmassa laidassa pursuamassa laatikosta ulos. Kutominen oli paljon helpompaa, kun tiesi, että pienemmän kerän verran on varaa kutoa raitoja. Kerien lisäksi oli vielä pieni nyssäkkä raitojen tasoituksessa pois kerittyä lankaa irrallisena.

Sukan suu, kantapää sekä osa kärkikavennuksista ovat valkoisia. Sukan suun sydämet tein yhden raitalangan raitaraportin tasoituskerän viininpunaisesta raidasta. Näin uppoaa mukavasti nuo muuten vähän hankalat pikkukerätkin pois. Raitaraportit ovat joskus todella pitkiä ja niistä saa ihan mukavasti jaettua lankaa pariin pieneen kirjoneuleraitaan.
Sukan varteen kudoin vuorotellen kahden kerroksen raitoja harmaalla ja raidoittavalla langalla. Kirjava lanka upposikin näihin todella hyvin. Riitti kuitenkin molempiin sukkiin. Toisen sukan kärkeen tuli hieman tummempaa raidoitusta. Jostain syystä ei raportit menneet oikein. Mutta haittaako nuo pari raitaa sitten loppujen lopuksi. En etsinyt vaaleampaa sinistä enää pikkukeristä, vaan annoin olla. Ei sitä juoksussa huomaa.
Sukkien jälkeen laatikossa oli kaksi raitakeränyssäkkää vähemmän kudottavaa. Kyllä näistä jämistä yhdistelemällä saa ihan kauniita sukkia. Pääsee samalla itse suunnittelemaan raidoitusta. Kannattaa käydä läpi omat sukkalankakeränsä ihan sillä silmällä. Tähän nimittäin jää koukkuun. Raidoitusten suunnittelu on mukavaa hommaa.

Malli: Perussukat, 64 s, 3o1n varressa
Lanka: Alize Superwahs 100 värit 01 (valkoinen) ja
varren sydämet väristä 4412 yksi raita sekä harmaa, väri nro 21.
Sinilila raitalanka Hot Socks Color väri nro 406. Yhteensä 72 g.
Puikot: Koivupuiset nro 2,5

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.