perjantai 23. maaliskuuta 2018

Mysteerilaatikon toiset sukat

Mysteerilaatikosta on valmistunut toisetkin sukat. Tuntuu, ettei laatikko juuri vajentunut näiden kahden sukkaparin ansiosta, mutta hissukseen. Ilmeisesti vielä monet sukat saa kudottua näistä vajaista keristä yhdistelemällä. Laatikossa on kyllä tapahtunut kovasti kerien pienentymistä jo, vaikka vasta kaksi paria sukkia on valmiina ja kolmannet puikoilla.
Aloitin jakamalla raitalankakerän kahtia.  Purkasin kerän lattialle raidoittain jonoihin ja huomasin siinä olleen neljä raitaraporttia jäljellä. Juuri sopivasti kaksi kumpaankin sukkaan. Katkaisin langan kahden raportin välistä siitä kohden missä ensimmäisen raportti alkasi ja sain näin molempiin sukkiin samanlaiset kerät. Ihan tasan eivät menneet, viimeinen raitaraportti jatkui hieman pidemmäksi kuin muut, mutta pienemmän mukaan kun kutoo, niin saa kaksi samanlaista sukkaa.
Raitalangan kirkkaat värit tasoittuivat kivasti pohjaväriksi valitsemani sinisen kaverina. Näissä jämäsukissa on kiva seurata, miten rinnakkain olevat kaksi erilaista lankaa korostava ja peittävät vuorotellen toisiaan. Nämäkin ovat yhdessä aivan erilaiset kuin kumpikin yksistään.
Nämä sukat valmistuivat jo viime viikolla, mutta kuvaaminen jäi muissa kiireissä, joten pääsevät nyt vasta esittelyyn. Tykkään itse näistä kovasti.
Malli: Perussukka, 64 s, varressa 3o1n neulos, koko 38
Lanka: Alize Superwash, sininen väri 3561 ja kirjava nro 4409, 70g
Puikot: Koivupuiset nro 2,5

7 kommenttia:

 1. Todella kivoja. Tein vasta vähän samalla idealla räsymattosukkia koululaiskeräykseen. Oikeastaan noista eri langoista yhdistellyistä sukista tulee aina jotenkin niin hauskoja, niitä pitäisi harrastaa paljon enemmän.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mukavaa viikonloppua! Nämä jämäkerät ovat aivan erilaisia kutoa, kun pitää koko ajan miettiä, miten langat riittäisivät. Kehittää suunnittelua.

   Poista
 2. Pirteät sukat. Vajaita keriä onkin kiva yhdistellä - tulee ihan uniikkeja sukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vajaista keristä tosiaan tulee ihan uniikkeja sukkia. Ja niitä on kiva kutoa, kun lopputulos ei ole niin arvattavissa.

   Poista
 3. Onpa taas nätit jämälankasukat :)
  Jämälankasukkia on kyllä kiva tehdä, kun jaksaisi kaikki pienet nyssykät ottaa käyttöön :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.