maanantai 17. tammikuuta 2011

Pikkusukat ja lapasia

Jämälangoista valmistui nämä sukat. Farkunsinistä Nallea ja raidat kahta itseraidoittavaa lankaa. Silmukoita 12 puikolla eli 48 s, puikot 3, lankaa meni 58 g. Nallea jäi pieni nöttönen, toinen raitalanka meni ihan kaikki, toisesta saa vielä raitoja muuhunkin. Lankoja alemmasta lankakuvasta.
Lapaset edelleen lankaprojektista, ylemmän kuvan lankoja pääasiassa. Paksumpia lankoja, loppui farkunsininen, toinen tumma, vaaleansininen, marjapuuro. Niin paljon tehty yhtä väriä, kuin mitä sitä on tullut. 44 silmukkaa, 3,5 numeron puikot ja painoa 65 g. Tämä malli on yllättävän mukava kädessä.
Näissä lapasissa on Novitan 7-veljestä. Kuvassa lilalta (oikeasti vähän marjapuuron värinen) näyttävää tehty niin pitkälti raitoja, kuin lankaa oli. Myös pohjavärinä ollut viininpunainen meni kyllä hyvin vähiin, juuri ja juuri piisasi. Silmukoita 40, 3,5 numeron puikot ja painoa 63 g.
Tässä tällä hetkellä kaikki jämälangoista kudotut, painoa näillä yhteensä 437 g. Yllättävän mielenkiintoista puuhaa ja haastavaa saada langat riittämään. Lisääkin on vielä tulossa, uusi työ jo menossa puikoille. Näissä joutuu välillä purkamaankin, kun ei lankoja saa aina tasan riittämään. Kumpaakin paria täytyy kutoa samanaikaisesti, että aina riittää varmasti molempiin saman verran lankaa.

Kokonaiskulutut tammikuulla 1 kilo 226 g.

1 kommentti:

  1. Kivoja sukkia ja lapasia olet neulonut. Minullakin on jämälankasukissa käytössä tuo sama molempien sukkien yhtäaikaa tekeminen, jotta lanka menisi tasan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.