lauantai 15. tammikuuta 2011

Jämälankaprojekti

Meillä töissä on menossa pieni jämälankaprojekti. Eli tehdään lähetystyön hyväksi lahjoituksin saaduista jämälangoista käsitöitä myytäväksi lähetyssoppeen. Kuvassa ensimmäisen jämälankapussin sisältö. Näistä pitäisi jotain kehitella. Haasteena on, ettei yhtä lankaa ole kovin paljon ja pitääkin yhdistellä paljon lankoja. Vaatii töissä suunnittelua.
Saimme myös kaksi muuta pussukkaa lankoja ja tässä niiden sisältö kuvattuna. Mitä mahtaakaa näistä ajan mittaan syntyä. Lankaa on siis monenlaista ja jotain pitää kehitellä kaikesta. Kutojia on toki muitakin kuin minä, omat työt laitan kuvina blogissa muistiin.
Ensimmäisenä valmistui viikolla yläkuvan etualan keskellä olevasta harmaanruskeasta villalankasekoituksesta lapaset tutulla mallilla. Lisäsin vain yhden nurjan silmukan sijaan kaksi kuvion reunoille. Silmukoita oli 44, puikot 3,5 ja lankaa meni kaikki, mitä sitä oli eli 69 g sain laskuriin. Juuri ja juuri sain peukalot tehtyä ja vielä pääteltyä. Niin tyynni meni tämä kerä.
Ensimmäisestä kuvasta pystyy myös löytämään näiden lapasten langat. Tuli todella lämpimät, vaikka ovatkin aivan keinokuitua. Näitä lankoja jäi vielä jonkin verran kumpaakin väriä. Silmukoita 44, puikot 3,5 ja lankaa meni 55 g.
Tänään olen saanut nämä koon 44 villasukat valmiiksi. Langat löytyy alemmasta lankakuvasta. Näistä kaikki langat loppui, ihan aavistus vihreää jäi. Silmukoita 52, puikot 3,5 ja lankaa upposi 127 g. Yhteensä siis 251 g hyväntekeväisyyteen. Näin saan kokonaiskulutuksen tammikuulla jo 1 kilo 40 g.

1 kommentti:

  1. Hei! Meillä on täällä Suomen Lähetysseuralla alkanut eräänlainen Operaatio Ompeluseura. Olemme perustaneet yhden Ompeluseuran tänne Helsinkiin, ja tarkoitus olisi löytää innokkaita ympäri Suomen. Ajatuksenamme on siis tuunata vanhasta uutta Tasaus-kampanjan hyväksi. Tänä vuonna Tasaus-kampanjalla autetaan Nepalin kastittomia ja vammaisia. Olemme saaneet lahjoituksena kasan vanhoja kankaita, pitsejä, helmiä, nappeja ja jopa ompelukoneita. Uskon, että tällainen materiaalikeräys herättää yhtä suurta innostusta muuallakin, kuin täällä Helsingissä. Saimme ensimmäisen erän kierrätysmallistostamme myytyä ennen joulua järjestetyissä myyjäisissä, nyt täyttä häkää suunnittelemme kesäisiä kasseja ja hamosia ensi kevään festareita ja myyjäisiä varten. Jos käsityöpiirinne on kiinnostunut liittymään osaksi meidän Ompeluseura-perhettämme niin jatketaan keskustelua sähköpostitse. Minun sähköpostiosoitteeni on merja.nevala@mission.fi Ompeluseura löytyy myös Facebookista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.