sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Vuoden ensimmäiset neuleet

Vuoden ensimmäisenä päivänä valmistui toinenkin sukka tähän settiin aamulla. Sitten pääsin aloittelemaan lapasia samasta langasta ja sain nekin illalla kudottua. Nämä ovat ihan itselle, jollei sitten ilmene joku muu, kenelle lahjoittaa. Lanka Opal, lapasissa 11 silmukkaa, 52 g, sukissa 52 silmukkaa, 75 g.
Lähikuvaa vielä kuvioiden asettumisesta. Saksalaisessa langassa nuo menee todella hyvin kohdalleen ilman erityisemmin asettelematta.
Kauniit harmaat sävyt. Ehkä tuo sinivihreä raita oli hieman kaukana muusta, mutta lämpimältä tämä Opalin lanka tuntui kutoessa käsiin ja ihana siitä oli neuleita tehdä. Valmistuivatkin nopsaan. Lanka on syksyiseltä Tapion kaupan reissulta hankittua. Sen reissun langoista onkin jo puolet kudottuna.
Pienet nöttöset jäi lankaa. Mutta kummassakin on suurin piirtein samat raidat, joten näistä saa vielä johonkin sukka- tai lapaspariin kelpo raidat laitettua hieman lankojen raidoitusta täsmentämällä. Muutama metri varmaan jää hukkaan vain.
Nuorisolla oli sitten leffailta kavereiden kesken illalla, joten pakenimme mieheni kanssa yläkertaan telkkarin ääreen alakerran kotiteatterin täyttyessä nuorista. Telkkarin edessä sain nuo Opalin lapaset valmiiksi ja aloitin uusia sukkia itselleni Nallen Kukkakedosta. Nyt on ihan selvästi minun vuoro saada lämmintä käsiin ja jalkoihin.
Tämän päivän mittaan onkin sitten tullut ensimmäinen sukka valmiiksi ja toisessa on jo kantapään alku tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.