maanantai 28. helmikuuta 2011

Lapaset harmaasta vyyhdistä

Jämälankaprojektissa on langoissa ollut kaksi vyyhteä, harmaa ja valkoinen. Aitoa villaa ja melko paksua lankaa. Kutittavaa, aitoa vanhanajan Laihian kehräämön villalankaa. Niitä olen pyöritellyt ja miettinyt mitä niistä voisi tulla. Pakkasjakso ja vilu sormissa pisti ajatuksen kehittymään ja niin on lämmintä käsille nyt. Harmaa kudottu suurimmaksi osaksi, keränen kyllä vielä jäi. Oli melko lämmintä kutoa näitä lapasia. Kädet ihan kuumat, kun aito villa lämmitti ja lanoliini siirtyi käsiin. Nyt on pehmeät kädet.
Malli helppo ja yksinkertainen, 36 silmukkaa, nelosen puikot ja lankaa meni siniraitaiseen 69 g ja punaraitaiseen 68 g. Alkuun kudoin nurjalla kerroksella erotetun koristevälikön, johon pujottelin lapasten valmistuttua raitalangoista jääneistä pikkukeristä väriraidat. Meni toteen nekin nöttöset.

2 kommenttia:

  1. Ohhoh! Laihian Kehräämö! Entisenä laihialaisena en ole tiennyt sellaista olevankaan, mutta ehkä mumma muistaa. Pitääpä kysellä Melkoisen mielenkiintoista lankaa.

    Tykkään myös tuosta ranteen lankakuviosta.

    -Paula

    VastaaPoista
  2. Meillä äiti on kutonut paljonkin Laihian langasta. Kehräämö ei ole enää toiminnassa, loppunut kait joskus 70 -luvulla. Ylistarossa on vielä kerhäämö, jossa tehdään koirankarvalankaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.