keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Lanka jota on mukava kutoa

Kävin viime viikonloppuna Tampereen käsityömessuilla sinä kaikista hurjimpana messipäivänä eli lauantaina. Muut päivät vain eivät sopineet. Moni muukin oli ajatellut pistäytyä messuilla silloin samana päivänä. Sain seurakseni ystävättären, jonka kanssa on jo useampi käsityöretki tehty. Tyttäreni Jyväskylästä saapui myös seuraksemme. Paljonhan Tampereella oli katseltavaa, mutta nujersi se väkimäärä kokeneemmankin messumatkailijan. Aivan mahdottoman massiiviset messut, joita ei järjissään pysty kahlaamaan läpi päivässä siinä tungoksessa. Onneksi älyttiin aloittaa tänäkin vuonna oikeasta hallista, niin sai omat varastonsa täydennettyä. Lankaahan sieltä tuli ostettua ja yksi neulekirja. Olen ihastunut tähän Hot Socksin sukkalankaan lähes vuosi sitten. Ja sitä on jälleen puikoille laitettu tänä iltana uuteen alkuun.
Hot Sock tuli minulle tutuksi näiden sukkien myötä. Tämän kerän ostin Päntäneeltä alekorista ja harmittelin jälkeenpäin, kun en älynnyt haalia kaikkia korissa olleita keriä mukaani. Kudoin viime vuonna pojalleni nämä sukat. Hän ei ole paljon villasukkia pitänyt, mutta näistä sukista hän todella piti. Sukkia on pidetty todella paljon, mutta kaikesta huolimatta ne ovat kestäneet ihan hyvinä. Nyt syksyllä sainkin palautetta, että äidin tekemät sukat kestää, muut ei. Voisiko parempaa kiitosta saada?
Mikä tässä langassa on sitten sellaista, joka erottaa sen monesta muusta ohuesta sukkalangasta? Minusta siitä kudottaessa silmukat ovat paljon peittävämpiä kuin monesta muusta ohuesta langasta kudottaessa. Neulejälki on siisti ja työ etenee jotenkin nopean tuntuisesti, kun neuletuntuma on miellyttävä, vaikka kutookin 2,5 numeron puikoilla. Ja mikä parasta, tehty työ ei mene hukkaan, vaan kestää kovempaakin käyttöä. Ensimmäinen tuttavuus langasta oli hyvin positiivinen ja nyt sitä on haalittuna vähän enemmän varastoihin. 
Luottolankaliikkeeni Ahkeraliisa Laihialla myy tätä lankaa. Viimeksi siellä käydessäni heille oli tullut hyvä täydennys varastoihin. Huomenna heillä on Liisan liukkaat eli mukavia tarjouksia luvassa. Samalla kannattaa ostaa omiin varastoihin tätä lankaa ja kokeilla. Suosittelen.

4 kommenttia:

 1. Myös minun suosikkilankani! Erityisesti tuo Hot Socks Diamond miellyttää, on kestävää, merinovillaista ja ihanaa neuloa. Onko tuoossa valkoisessa langassa merinovillaa? Itse olen tilannut HotSock Diamondini Lankatalo Tapion kaupasta, mutta sieltä merinovillaista versiota on ollut tarjolla vai itseraidoittuvina, ei siis yksivärisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa valkoisessa ei ole merinovillaa. Mutta niitä on montaa eri nimikkeellä olevaa. Tuolla Ahkeraliisassa oli ihanat kasat paketteja noita lankoja siinä lattialla. Ja herkullisia värejä, niin yksivärisinä kuin raitaisinakin.

   Poista
 2. Mie olin tänä vuonna ekaa kertaa Tampereen messuilla ja juurikin lauantaina, huh sitä meininkiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme usein olleet perjantaina tai sunnuntain, mutta nyt se ei onnistunut. Lauantaina onneksi olimme heti aamusta. Ehdimme kiertää C-hallin ilman kovin suurta tungosta, mutta päähalli oli aivan tajuton kierrettävä. Väkeä on aivan tajuttomasti.

   Poista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.