torstai 19. marraskuuta 2015

Ihastus uudesta sukkalehdestä

Neulon yleensä aivan omia virityksiä, joskus harvemmin ihan ohjeen mukaan. Mutta kun joku ohje kolahtaa, tulee sitä yleensä tehtyä useampi pari. Tällä kertaa tein aivan ohjeen mukaan, paitsi vaaleanpunaisen langan vaihdoin harmaaksi. Sisareni nimittäin halusi nämä sukat työtoverinsa eläkkeellejäämislahjaan ja kudoin hänelle ne. Ja kun sain mallinkin sujauttamaan ne jalkaansa pikakuvaukseen, niin oli otettava kuvat. Sukat ovat hänelle hieman isot, mutta tulevan omistajansa jalkaan ne pitäisi olla sopivat.
Malli oli mielenkiintoinen kutoa. En ole aikaisemmin tehnyt tuota kukkaraitaa, joka näihin tehtiin heti alkuun ja nilkkaan eri värillä. Myös valepalmikolle oli erilainen ohje, kuin mitä olen aikaisemmin tehnyt. Sukissa valepalmikko jatkui myös kantalapun taakse, joten pääsin kokeilemaan sitäkin ja helppoahan se oli. Kantapää ei ole aivan peruskantapää kavennuksiltaan, mutta ihan helppo. Ainoastaan kärkikavennuksia ei ole aivan loppuun asti kerrottu ohjeessa.
Nämä ovat kauniit pyhäsukat, jotka sopivat hienosti myös hameen kanssa pidettäviksi. Valepalmikkoreunukset jalkapöydän päällä ovat yksinkertaisuudessaan näyttävät.
Sukkien suunnittelija on Minna Metsänen. Hänen suunnittelemiaan sukkia olen kutonut useammat. Eikä tämänkään mallin kohdalla nämä jää tähän pariin.
Malli: Ihastus, Minna Metsänen, Novitan sukkalehti 2015
Lanka: Novita 7 veljestä, valkoinen ja harmaa, 98 g
Puikot: KnitPro koivuiset nro 3

Lisäksi olen kutonut yhdet kämmekkäät sillä runotytön mallilla. Mutta niiden kanssa piti ehtiä postiin ennen kuin postin lakko alkaa, niin jäivät kuvaamatta. Tässä kuitenkin muistiin tiedot niistä.

Malli: Runotyttö, by Kardemumma
Lanka: Alize Superwash, 44 g.
Puikot: KnitPro Karbonz 2,5

2 kommenttia:

  1. Kaunis malli! Tuo raitakin sopii niin hyvin.

    VastaaPoista
  2. Hei sinne Kardemumman taloon. Täällä on yksi epätoivoinen sukankutoja. Olen nyt tahkonnut tuota kantalappua, ja ei ei ei siitä vaan ei tule mitään. Osaatko neuvoa kuinka se tulee aloittaa, kun ei ne silmukat tasan mene tuon kuvion kanssa..ja nurjalla varmaan nurjaa...ohje on minulle aivan hepreaa.. Kiitos jo etukäteen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.