keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Neljät sukat sukkalaatikkoon

Joulun pyhinä tuli ihan mukavasti elokuvia ja niitä katsellessa on tullut kudottua siskon sukkalaatikkoon täydennystä. Tai taitaa näistä mennä muutamat siskontytöille - saako sisko loppujen lopuksi yksiäkään.
Alkutilanne oli viisi lankakerää. Yksi n. 100g vyötteetön tummanharmaa, josta kudoin sukat jouluaatoksi siskolle. Lisäksi oli kaksi beessiä ja kaksi sinistä Regian sukkalankaa, 50 g keriä. Niistä toivottiin rauhallisia sukkia töihin.
Ensimmäiset sukat olivat vähän tunnustelua. Pelkästään yksiväriset siniset tuli kudottua ensin ja sitten vaihdoin tuohon beessiin lankaan. Sen jälkeen olikin pelkkiä langanloppuja pussissa. Niistä lähdin suunnittelemaan villejä silmukoita.
Syksyllä kudoin siskolle jo ne pääkallorannekkeet. Saman kallon laitoin nyt sukansuuhun, mutta kaikki kallot samoin päin. Loppuosan sukasta raidoitin ohuin raidoin kuin merimiesten paidan ikään. Sukan suuhun, kantapäähän ja kärkeen tuota tummempaa harmaata, sillä oli aavistuksen paksumpaa kuin nuo kaksi muuta lankaa. Sukat valmistuivat ja kerät pienenivät. Niitä katsellessa ja punnitessa mietin, että niistä voisi saada vielä jotain aikaiseksi. Joten ei kun suunnittelemaan.
Lisäsin joukkoon muutaman oman keränloppuni ja sain vielä yhdet sukat aikaiseksi. Tämä olikin hyvä malli tuhota kaikkia pikkukeriä kokonaan pois. Täytyy käyttää muulloinkin. Noihin palkkeihin sai uppoamaan paljon pikkukeriä, mutta pääteltäviä lankoja piisasi todella paljon. Näitä kutoessa oli koko ajan mielessä näille nimeksi palkkisukat.
Tässä vielä nuo neljät sukat, joihin käytettiin vielä tuota edellisten siskon sukkien tummaa harmaata mukana. Painoa sinisillä sukilla 60 g, muilla sukkapareilla 58 g kullakin. Yhteensä 234 g lankaa.
Sisko tuntui olevan kovin mielissään sukkalaatikkonsa uusista sukista. Olisi kyllä kiva itsekkin saada vastaava täydennys omaan sukkalaatikkoon. Mukava pino sukkia.

7 kommenttia:

 1. Ihanat pääkallosukat ❤
  Leena N.

  VastaaPoista
 2. Komeita ovat.
  Oikein Ihanaa Uutta Vuotta Sinulle

  VastaaPoista
 3. Hienoja sukkia! Ahkera olet ollut joulunpyhinäkin...vaikka oikeastaan tuollainen määrä sukkiahan syntyy vain istumalla paikallaan ;)

  VastaaPoista
 4. Hauska sukkaperhe :) Tuottoisaa alkavaa neulevuotta!

  VastaaPoista
 5. Kivoja nuo kirjavat sukat!
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.