tiistai 1. marraskuuta 2016

Samaa lankaa, eri vyötteet

Välillä on ihan mukava neuloa aivan perussukkaa. Lankakerän nappasin koristani, jossa on Tallinnasta tuotuja lankoja. Tämä lanka on Alize Superwash ja heti ensimmäisten raitojen jälkeen minulle tuli vahvasti mieleen, että olen neulonut aiemmin ihan samanlaisia raitoja.
Tunne raitojen tutusta järjestyksestä oli hyvin vahva. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun neuloin tästä langasta tässä värissä. Minulla ei ole ollut tätä ennemmin ja vain yksi kerä oli tälläkin kertaa hankittuna varastoissani. Onneksi on tullut kuvattua melkein kaikki neulomukset muutamien vuosien ajan ja löytyihän tälle selitys. Olen todella neulonut samanlaiset raitasukat aiemmin. Lanka oli sillä kertaa Järbon Mini Raggi. Olen vain sattunut aloittamaan näihin kaksiin sukkiin raitaraportin eri suunnista, muuten sukat ovat samanlaiset, mutta eri kokoiset. Kyllähän tämä tuttua on, että samaa lankaa myydään monen nimisenä, mutta hieman hassulta se tuntuu, kun se tulee näin selvästi vastaan. Lanka on kyllä mukavaa neulottavaa. Alizen nimellä ostettuna halvempaakin tuolla Tallinnassa. Suomessa taitavat olla aika lailla samoissa hinnoissa.
Koska nämä minun vakimallini eivät tahdo paljon kotona näyttäytyä, vaan viihtyvät opiskelijapaikkakunnilla on sisareni päässyt mallin töihin. Onnekseni sitä mielellään tekeekin. Tulee hieman vaihtelua näihin kuviin ja näyttää sukatkin paremmalta kuin vain littanana kuvattaessa. Tällä kertaa sattui hänen synttärinsä olemaan lähellä ja niin sukat jäivät mallille lahjaksi. Hyvä kokeilla, sopiiko jalkaan ja jos sopii, niin sanoa, että haluaisitko ne.
Malli: Perussukka by Kardemumma
Lanka: Alize Superwash 100, 61 g.
Puikot: Bambuiset nro 2,5

3 kommenttia:

 1. Nätit. Jännä, että langan kanssa kävi noin, mutta eihän se ihme ole tässä lankojen suuressa määrässä, että kopsaavat toisiaan tietoisesti tai tietämättään.

  Eilen juuri ajattelin, että olisi kiva tehdä yhdet "aivot narikassa" sukat, eli yhdellä langalla raitaa...mutta, mutta, joulu lähestyy ja olen suunnitellut kaikkea lahjoiksi, joten kiirettä pitää. Kun en vielä ole mikään superneuloja..

  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on takuulla ihan sama lanka, ei kopio. Näitä lankoja myydään eri vyötteillä, eri jälleenmyyjien kautta. Tehtaita ei ole niin paljon, kun lankamerkkejä. Mutta kyseessä on kyllä ihan hyväntuntuinen lanka, jota on mukava kutoa ja sukkina on ollut kestävää.

   Poista
 2. Kunnon déjà-vu, sanan varsinaisessa merkityksessä xD

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.