sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Vuoden käsityötapahtuma Tampereella

Lauantaina lähdimme aamulla varhain ajamaan Tampereelle ja kohteena käsityömessut. Kävimme ihan päiväseltään, joten palasimme illalla kotiin. Pitkä päivä siitä tuli. Messuseurana ystävättäreni, mieheni ja tyttäreni. Tampereelle saavuttuamme noudimme tyttäreni mukaan ja päivä menikin kiertäessä messuosastoja. Taisimme olla suht tarkkaan 5 tuntia messuilla ja jalat oli sen verran pehmeät sen jälkeen, ettei tehnyt mieli kävellä laisinkaan.
Monena vuonna olen aloittanut messukierroksen C-hallista ja niin tänäkin vuonna. Siellä on paljon osastoja, joilta voi täydentää omia tarvikevarastoja. Harvemmin valmiita tuotteita messuilta ostan. Novitan osastolta tarttui mukaan mukavasti lankaa, varmaan pari kiloa ja parit pyöröpuikot rikki menneiden tilalle. Onneksi mieheni oli mukana ja sai reppunsa tiiviisti pakattua. Ei tarvinnut kantaa isoa muovipussia käsissään. Langat menevät kivasti kasaan, kun painaa ilmat pois. Novitalla on aina mukavia yllätyskeriä edulliseen hintaan. Tällä kertaa luonnonvalkoista lankaa ja joitain 7 veljeksen värejä erikoiskerissä. Kuvassa vain pieni osa Novitan osaston ostoksista. Totesin, että ainakin Venlat olivat jo piilossa, eivätkä tulleet kuvaan. Venlasta toivon uutta, sopivaa sukkalankaa ohuisiin pitsisukkiini. Kuvassa vain muutama kerä malliksi kutakin lajia.

Lankaa ostin muualtakin ja kirjoja. Tieto on painavaa, joten kirjapusseja kannellessa kädet venyi. Sukkakilpailusukat katsastettiin ja sitten siitä taitokadulta löytyi uudenuutukainen lapasohjevihko, Lapasesta lähtöö Savossa. Täynnä kauniita ohjeita. Etukäteen tiesin tuota julkaisua etsiä ja onnekseni löydin. Vihkosesta löytyy monet lapasmallit toteutettavaksi. Vihon kannessa norppa ja kuutti.
Paluumatkalla poikkesimme vielä Lankamaailmassa täydentämässä mahdollisia aukkoja lankavarastoissamme. Ja pussillinen sieltäkin tarttui lankaa mukaan, pakkasivat ostokset mukavaan kassiin. Heillä oli 10% messuale kuitin loppusummasta sekä kassi kaupanpäälle. Itse käytin täyden leimakorttini saaden 20% alennuksen. Nyt on kutomista jälleen toviksi.
Yhden lehden tilasin, silmukkamerkit hankin ja siinähän ne päivän ostokset oli. Messuseura oli jälleen taattu ja päivä oli todella mukava. Monella osastolla silittelin kauniita lankoja, mutta valitettavasti monet jäi ostamatta. Kukkaro ei tunnu tykkäävän, jos 100 g lankaa maksaa 29 euroa. Lankojen hinnat ovat todella nousseet ja sitä myöden harrastus muuttunut kalliimmaksi. Onneksi luvassa on jälleen hankintamatkaa lankaostosten merkeissä.

8 kommenttia:

 1. Lankamatkalle on aina kiva lähteä. Minne matka? Onko ulkojäsenillä tilaa? Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa mennään pienellä porukalla ja matka on jo täynnä. Raporttia tulossa sitten.

   Poista
 2. Kauniita nuo langat... Olen kovin herkkä ostamaan lankoja :-)

  VastaaPoista
 3. Kivoja lankahankintoja! Kirjat vaikuttavat kiinnostavilta, varsinkin lapaskieja. En ole koskaan käynyt käsityömessuilla, pitäis varmaan kun näitä messuraportteja lukee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistäydy ihmeessä. Jo ihan kokemuksena hieno ja sitten messuilla pääsee näkemään monta sellaista tuotetta tai tekniikkaa, jota ei tiennyt olevankaan.

   Poista
 4. En sanoisi että lankojen hinnat ovat nousseet. Pikemminkin tänne Suomeenkin on vihdoin tullut saataville iso valikoima upeita, laadukkaita ja käsinvärjättyjä lankoja ympäri maailman, ja tokihan ne maksavat enemmän kuin peruslangat :) Itse ostin messuilta sekä niitä ihkulankoja, että edullisia peruslankoja. Molemmille on paikkansa!

  VastaaPoista
 5. Kiva lukea messuraporttia kun en itse päässyt tänä(kään) vuonna, josko sitten ensi vuonna! Viimeksi olen käynyt Turun messuilla 1,5 vuotta sitten, nehän toki ovat paljon pienemmät kun Tampereen messut. Jos ottaisi tavoitteeksi neuloa varastoa pienemmäksi ennen seuraavaa messumatkaa.. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.