maanantai 14. marraskuuta 2016

Kietoudu huiviin

Viimeiset pari viikkoa olen kutonut tätä isoa hupullista huivia. Sain kuvan valmiista huivista, joka on joskus ollut erään vaateliikkeen mallistossa. Haluttiin kuvan mukainen huivi. Toiveena oli iso huppu sekä tuo etureunan rullautuva reuna. Väritoivekin oli valmiina. Tutkailin kuvaa tarkasti ja totesin, että huivi on toteutettavissa, mutta ei ihan samanlaisena. Tehdasvalmisteisessa huivissa oli neuleita, joita ei ollut järin helppo tai järkevää toteuttaa käsin neulottuna. Joten suunnittelin lopulta itse samanlaisen, mutta jonkin verran erilaisen huivin.
Sopivan langan etsiminen vei aikaa. Paksua vaaleaa beessiä ei yhtäkkiä ollut missään. Lopulta keksin Dropsin Nepalin, josta huivin sitten toteutin. Lanka oli lämmintä kutoa ja ihan yhteen kyytiin en voinut huivia tehdä. Paksuun lankaan tottumattomat sormeni ja ranteeni kipeytyivät huivia pitkään kutoessa, joten välillä piti pitää taukoa työssä ja tehdä pienempiä töitä.
Kudoin huiviin ensin toisen puolen huivi osan ja sitten siihen niskassa levennyksen. Eli huivi tuli kaulaan asti. Sitten kudoin toisen puolen samaan kohtaan. Käänsin vain palmikkokierrot toisin päin toisella puolen huivia. Yhdistin osat lisäämällä väliin hieman silmukoita ja kudoin huppuosan yhtenä kappaleena. Huvin päälaelle tulleen yhdistämiskohdan tein silmukoimalla, joten sitä ei juuri huomaa. Lopuksi poimin huivin etureunasta silmukat pyöröpuikoille ja kudoin siihen sileää neuletta, joka valmiina rullautuu kivasti tuohon reunukseksi. Huivin tein 5,5 pyöröpuikoilla, mutta silmukoinnissa katkesi siitä vaijeri. Puikkoni olivat jo iäkkäät ja vanha muovi ei jaksanut enää painavaa työtä. Toisia samankokoisia pyöröjä minulla ei ollut, mutta löydin kuitenkin 6 numeron pyörön tuohon reunaa. Eikä ollut lainkaan hassumpi. Yllättävää kyllä, puikkovarastoissani ei ole kovin paksuja puikkoja.
Malli: Huivihuppu by Kardemumma
Lanka: Dromps Nepal, väri 206 bees, 600 g
Puikot: Pyöröt nro 5,5 ja 6

11 kommenttia:

 1. hirvee homma, mutta on kyllä kiva!

  VastaaPoista
 2. On siinä huivilla kokoa ja näköä, ja painoakin yli puoli kiloa :D Ei luulisi ainakaan käyttäjää palelevan!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana! (: Oma talvivaatevarastoni kaipaisi juuri tämäntyyppistä huivihuppua tai ihan vain hupuntapaista ylipäätään. On kyllä tosi kaunis ja varmasti käyttökelpoinen tämä sinun tekemä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kun pääsi vauhtiin, niin tuli kuitenkin loppujen lopuksi aika nopeasti. Aloittamalla kahdelta puolelta sai tehdä vähän kevyempää työtä pääosin.

   Poista
 4. Upea huppuhuivi. Mullakin on tällä hetkellä huppuhuivi puikoilla, kylläkin valmiilla ohjeella :-)

  VastaaPoista
 5. Upee ja iso töinen, huh huh. Mutta kyllä siitä hieno tulikin.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanan ja lämpimän näköinen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.