sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Vaaleanpunainen joulusalaisuus

Yksi joulupaketeista yllättänyt sukkapari oli tämä. Lahjan saada oli kovasti toivonut näitä sukkia ja saimme kuin saimmekin hänen puolisonsa kanssa sukat pysymään salaisuutena lahjan aukaisuun saakka. Edellisiin samanlaisiin kutomiini verrattuna näissä on nauhakuja resorin päätteeksi silkkinauhaa varten. Nauhan voi solmia eteen, sivulle tai taakse tai halutessaan jättää kokonaan pois.
Jouluna on kiva tehdä yllätyksiä toisille. Varsinkin, kun tietää, että lahjan saaja on kovasti toivonut kyseistä, mutta saa valmistettua asian aivan salassa, on joulusalaisuuden valmistaminen todella mieluista. Se on se minun jokajouluinen suurin lahjani, ilahduttaa toista.
Hempeä vaaleanpunainen on aika hankala väri etsiä, sillä paksummissa sukkalangoissa sitä ei oikein ole. Onnekseni olin ostanut syksyllä Novitan Aapoa kyseisessa värissä, joten nyt sitä löytyi varastoistani, kun tarvittiin. Novitan normaalissa 7 veljestä kartassa oleva vaaleanpunainen on tummempi. Aapon tämä väri kyllä taisi loppua Cittareista ensimmäisenä. Itsekkin onnistuin vain yhdessä kaupassa sitä löytämään. Muutamia värejä löytyi vielä nyt joulun allakin, mutta ei tätä.
Takana  pitsisauma. Sukat tulivat mallina ollutta tytärtäni hieman pidemmälle henkilölle. Kengänkokokin oli suurempi, joten uskoisin sukkien hänelle olleen sopivat.
 On hieno asia, että polvimittaisista villasukista on tullut jälleen pidetty asuste. Vaikka tehdäänhän sellaisia matalavartisia myöskin. Nämä lämmittävät mukavasti pohjetta ja monelta kylmänviimalta suojaavat. Viimeksi viime elokuussa oli sellainen tilanne, jossa pitkät polvisukat auttoivat hyvin. Jalkoja särki vedon vuoksi, olin seisonut koko päivän jalkojeni päällä tuulen puhaltaessa kylmää. Tyttäreni toi minulle omat, pitkät sukkansa ja niin saatiin äidin jalat taas kuntoon ilman särkylääkkeitä. Seuraavana päivänä olinkin sitten fiksumpi, ja pistin pitkävartiset sukat jalkaani samaan, vetoiseen hommaan.
Malli: Soittajan sukat, nro 40
Lanka: Novita 7 veljestä Aapo, vaaleanpunainen, 208 g, silkkinauha
Puikot: Zing 3,25

7 kommenttia:

 1. Ihana jouluyllätys! Yllätykset on parhaita ja tuo on kyllä kaunis sellainen!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat! Minä olen vasta nyt ymmärtänyt polvisukkien ihanuuden, varsinkin mekkojen kanssa oivat. Oikein kaunis tuo lanka. Näyttää hieman käsinvärjätyltä tai meleeratulta ja vieläpä nätti sävy. Sellainen ei liian imelä ollakseen vaaleanpunainen :-).

  VastaaPoista
 3. Kauniit ja herkät sukat! (: Onnistuneet jouluyllärit ovat ihan parhaita - varmasti on näiden saaja ollut mielissään.

  VastaaPoista
 4. Aivan mielettömän kauniit! Todella onnistunut väri!

  VastaaPoista
 5. Ihana malli ja väri näissä sukissa.

  VastaaPoista
 6. Olisiko näistä kauniista sukista mahdollista saada teko-ohjetta kaaviona.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.