lauantai 5. toukokuuta 2012

Mystinen lankapussi

Siirtelin eilen aamulla lankojani ja käteeni sattui kirpparilta ostamani nyssäkkä Puroa. Lankaa oli yksi täysi kerä sekä kaksi pienempää nyssäkkää. Hintaakaan ei kasalla ollut kuin 1,50. Muistin minulle jääneen samaa väri aikaisemmasta pipostani ja etsin senkin kerämyttysen käsiini. Olin juuri nähnyt selaamassani Novitassa, Talvi 2011, pipon tehdyn Purosta. Pipossa oli ollut vielä tupsu Rose Mohairista. Siinä minulle muistui taannoin kirpparilta ostamassani lankapussissa ollut sekalainen musta mohairkeräpari mieleeni. Kerille, tai siis keränlopuille ei ollut vielä löytynyt käyttöä. Siitähän tulisi pipoon tupsu. Sen sijaan, että olisin näin kesän kynnyksellä piilottanut Purot kaappiin, otinkin pyöröpuikon esiin ja päätin kutoa kerät pois kuljeksimasta. Hyvin onnistuikin. Pipoon meni 58 g lankaa ja yksi vajaa kerä jäi vielä käyttämättä. Pipokin valmistui vielä saman päivän iltana, joten ei tässä kauan mennyt.

Mutta sitten koittikin se vaikea osuus. Mihin ihmeeseen olin laittanut sen valkoisessa, pienessä muovipussissa olleen mohairkeräni tai siis oikeammin kaksi keränpohjaa? Silmissäni näin sen pussin ja ne keränöttöset siellä sisällä. Ne olivat pitkään olleet neulepöydälläni, mutta olin ne siirtänyt siitä pois muiden neuleiden tieltä. En kuitenkaan muistanut yhtään, että mihin. Olen tämän aamun käynyt läpi lankalaatikoitani toista tuntia, mutta sitä pussia vain ei ole vastaani tullut. Kaikkea muuta kivaa kylläkin. Miten voinkin kadottaa jonkun noin tyystin! Pipo on nyt ilman tupsua - ja voihan sitä niinkin käyttää - kunnes tuo mystisesti kadonnut lankapussi löytyy. Jotenkin vain olin tyytyväinen, että tein ne Purot pipoksi ennen niiden katoamista lankavarastooni.

6 kommenttia:

 1. Onnea pussukan löytymiseen, pipo on kuitenkin niin herkullinen jo nyt:)

  VastaaPoista
 2. Pipo on kyllä ilmankin tupsua kovin nätti =) Jos sattuu että mohairi on lähtenyt pidennetylle piiloutumisreissulle.

  VastaaPoista
 3. voi miten tutun kuuloista! Juuri on ollut joku käsillä ja sitten sitä ei löydy mistään. Kyllä se joskus vastaan tulee!

  VastaaPoista
 4. Jospa pussi löytyy ennenkuin pipo katoaa ;) t. Eija

  VastaaPoista
 5. Kauniit värit pipossa! Minustakin pipo on hieno ilman tupsukin. Kuitenkin varmaan jostain tuo lankapussukka ilmestyy:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Se lämmittää kovasti Kardemumman sydäntä.